При мен сигнали за нередности в ДАБЧ не са постъпили.

...
При мен сигнали за нередности в ДАБЧ не са постъпили.
Коментари Харесай

Bивш служебен министър на правосъдието разкри фрапиращи нарушения в ДАБЧ

При мен сигнали за нередности в ДАБЧ не са постъпили. ДАБЧ е с активност отвън пълномощията на министъра на правораздаването. Не ми е оказван напън до момента в който съм била на поста. Това сподели Мария Павлова, някогашен длъжностен министър на правораздаването в държавното управление на Огнян Герджиков Беше почнала дисциплинарна инспекция против госпожа Катя Матева, в ефира на БТВ.

Беше открито, че в границите на три години има голям брой преписки, които не са били прегледани. Те са били над 17 000. Беше общопризнат способ на работа, че кореспонденция се образува, когато се организира изявление. Установих, че пред дирекцията се вият огромни опашки. Дирекцията работеше от понеделник до четвъртък и то до обяд. Обаждаха се жители с получени голословни отводи. Аз я възвърнах на работа, тъй като по закона тя би трябвало да се запознае с резултатите от инспекцията и да се отбрани. Тя не се яви, стана ясно от думите ѝ.

Във времето, в което аз бях министър, тя не пожела да се срещне с мен. Проблемите в тази дирекция бяха огромни, призна Павлова. Не е Катя Матева огромният и единствен проблем на системата, а неприятната организация на работа. Част от въпросите за придобиване на българско поданство са били да се изброят три национални празника или да се изброят три обичайни ястия за Нова година. „ Това наложи да се създадат промени в наредбата за придобиване на поданство, да се изготвят нови въпросници “, сподели още някогашният правосъден министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР