При липсата на ясни правила се дава ясна представа в

...
При липсата на ясни правила се дава ясна представа в
Коментари Харесай

9 са делата срещу България за нарушаване на презумпцията за невиновност

При неналичието на ясни правила се дава ясна визия в каква степен може правосъдната процедура да тръгне в разнообразни направления и какъв риск съществува за неналичието на ясни стандарти по какъв начин се отразяват правосъдните каузи.

Това съобщи Димитър Марков, шеф на Правната стратегия в Центъра за проучване на демокрацията на Национална конференция на тематика " Презумпцията за невиновност и прaвата на обвинените и подсъдимите в наказателния развой ".

Общо 9 са делата против България в Европейския съд по правата на индивида, само че през идентични шпации от време излиза ново решение, в което страната ни е наказана да заплати обезщетение поради нарушение на презумпцията за невиновност . Ако не бъдат взети ограничения, делата няма аспект скоро да спрат, предизвести Марков.

Той изясни, че в доста случаи наказателното произвеждане има даже и по-тежък негативен резултат върху лицето за сметка на наказването като такова. От повече от 2 години се работи по тематиката, като работата на откривателите и анализаторите от ЦИД минала през разбор за това какво е ситуацията и какви са разпоредбите. Стъпвайки върху всичко това анализаторите подготвили два документа с целесъобразен темперамент - към органите на правосъдната власт и към проверяващите органи за това какви са стандартите, когато би трябвало да се прави обществено притежание за наказателни производства, разясни Димитър Марков.
 Европейски съд осъди Британия за нелегално следене на жители
Европейски съд осъди Британия за нелегално следене на жители

С всеобщо наблюдаване и събиране на разследващи данни Англия нарушава правата на индивида

Той уточни, че анализаторите забелязали, че няма ясни правила и регулации, само че и няма еднородност на разпоредбите в медиите за отразяване на невиновността и прaвата на обвинените и подсъдимите в наказателния развой. Най-ограничителният режим и сериозните тежки правила е за електронните медии за радиото и малкия екран, сподели Марков. Останалите средства за всеобщата информация като печатните медии, такава регулация липсва и се ползват общи правила, които включват Закона за отбрана на персоналните данни и обособени правила, които нямат директна връзка с медиите.

В съда има каузи, свързани с неточно отразяване на медиите на висящи наказателни производства , посочи Димитър Марков, като даде образец с дело за случай, станал в нощно заведение в Бургас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР