При кворум от 151-ма народни представители председателят на Народното събрание

...
При кворум от 151-ма народни представители председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Росен Желязков прекрати правомощията на Диана Ковачева като омбудсман

При кворум от 151-ма народни представители ръководителят на Народното събрание Росен Желязков откри днешното съвещание на Народното събрание. В началото той поздрави мюсюлманите във връзка празника Рамазан Байрам, след което срещна депутатите с програмата на Народното събрание до петък.

От ПГ на „ Възраждане “ желаеха чуване на началника на Военното разузнаване бригаден адмирал Венелин Венев, само че предлагането беше отхвърлено от народните представители.

Казусът, по който предлагаме чуване на ген. Венев, е извънредно сериозен. За първи път имаме случай, в който това стига до Народното събрание с формален отчет. Става въпрос за невиждана на интервенция на народен представител от Народното събрание – Атанас Атанасов – в работата на една от службите за сигурност. Това е посягане върху националната сигурност, съобщи от трибуната водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

След апел за наново гласоподаване от страна на Костадинов, Росен Желязков още веднъж подложи на гласоподаване предлагането, само че и от втория опит то не беше признато.

По-късно Желязков оповести пред Народното събрание подадената оставка на омбудсмана Диана Ковачева, с което приключи пълномощията ѝ.

Като първа точка от дневния ред депутатите започнаха диспути по промени в Закона за железопътния превоз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР