При която и да е форма на Брекзит Великобритания ще

...
При която и да е форма на Брекзит Великобритания ще
Коментари Харесай

Великобритания сериозно обеднява след Брекзит

При която и да е форма на Брекзит Англия ще бъде по-бедна в икономическо отношение, в сравнение с в случай че остане в съюза, сподели разбор на английското държавно управление, написа дневник.бг.

Според формалните данни английският БВП може да намалее с до 3.9% след 15 години, в случай че се реализира проектът за Брекзит на премиера Тереза Мей. При излизане от Европейски Съюз без договорка стопанската система ще се свие с до 9.3%.

В изчисленията не се показват съответни суми за евентуалния резултат, само че съгласно самостоятелни специалисти 3.9% от Брутният вътрешен продукт би се равнявало на към 100 милиарда паунда годишно. Документът от 82 страници показва четири вероятни сюжета – пожеланият от държавното управление излаз с безпрепятствена търговия; общоприетоо съглашение за свободна търговия, което значи известни спънки на границата; норвежки вид съглашение, което ще значи независимост на придвижването, и излизане без договорка.

По думите на финансовия министър Филип Хамънд, плануваната договорка за Брекзит съчетава множеството стопански изгоди от оставането в Европейски Съюз с политическите изгоди от напускането на съюза. Попитан дали Англия ще бъде по-бедна при договорката на Мей, той отговори: „ Икономиката ще бъде леко по-малка в желаната от премиера версия на бъдещото партньорство ".

Според договорката на Мей Англия ще може да договаря търговски съглашение по време на преходния интервал след деня на Брекзит, 29 март 2019 година, само че няма да може да ги ползва до края на въпросния 21-месечен преход, който е допустимо да бъде продължен.

Британските депутати ще гласоподават дали да поддържат договорката на 11 декември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР