При конверсия на автомобил от бензин на метан 48% от

...
При конверсия на автомобил от бензин на метан 48% от
Коментари Харесай

Автомобилите в Русия минават масово на метан

При преработка на автомобил от бензин на метан 48% от цената на работата към този момент ще се компенсира от дотация от съветската страна (преди се компенсираха 24%). Съответният декрет е подписан от съветския министър-председател Михаил Мишустин, се споделя в формалния уебсайт на съветското държавно управление, съобщи Fakti.bg.

Тоест, в случай че в този момент инсталирането на метанова уредба струваше на руснаците почти 125 хиляди рубли (4 000 лева), то с нова дотация цената би трябвало да падне до към 85 хиляди рубли (2 700 лева).

Имайте поради, че приказваме за съоръжение на АГУ за метан. Алтернативният вид - прекачване на автомобила на пропан-бутан (петролен газ), не употребява дотация. Тя важи единствено за метан, който сега е най-евтиното гориво в Русия. Цената на куб. м е единствено 17 стотинки.

Държавата подтиква прехода от бензин към метан като част от програмата за развиване на енергетиката, която планува увеличение на потреблението на природен газ като моторно гориво до 2.7 милиарда кубически метра до края на 2024 година

Успоредно с това се развива нова мрежа от метанстанции. В рамките на пет години в Русия би трябвало да бъдат издигнати към 1 300 такива станции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР