Осем загинаха при катастрофа на кенийски военен хеликоптер близо до границата със Сомалия

...
При катастрофа на военен хеликоптер в Кения близо до границата
Коментари Харесай

При катастрофа на военен хеликоптер в Кения близо до границата със Сомалия убиха най-малко осем души, съобщиха официални лица във вторник.

Не е ясно какво е причинило катастрофата в окръг Ламу в крайбрежната Кения. Кенийските отбранителни сили действат в района, за да помогнат за възпирането на свързаната с Ал Кайда група Ал Шабаб, базирана отвъд границата в Сомалия.

Министерството на отбраната (DoD) каза, че хеликоптерът на военновъздушните сили се е разбил по време на нощен патрул.

„Сформирана е анкетна комисия, която е изпратена на място, за да установи причината за катастрофата“, се добавя в изявлението.

Агенти по сигурността, говорещи при условие за анонимност, тъй като не са били упълномощени да говорят с репортери, казаха на Асошиейтед прес, че целият военен персонал и екипажът на борда на хеликоптера са загинали.

Но Министерството на отбраната, което каза, че „изказва съболезнования на семействата на екипажа“, не спомена колко хора са били убити.

Кенийските войски също са в Сомалия в рамките на преходната мисия на Африканския съюз в Сомалия, за да помогнат в борбата срещу Ал-Шабаб. Кенийските сили бяха разположени в Сомалия през 2011 г., но сега има планове за изтегляне на многонационалните сили, тъй като сомалийските войски поемат отговорността за сигурността на страната.

Ал Шабаб увеличи атаките в Кения през последните месеци, убивайки десетки хора в граничния регион, докато бунтовниците изпитват натиск от сомалийска военна офанзива, започнала миналата година след избирането на Хасан Шейх Мохамуд за президент през май. Източник: Информационни агенции

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР