При кърмачетата на осем месеца се наблюдава трайна тенденция за

...
При кърмачетата на осем месеца се наблюдава трайна тенденция за
Коментари Харесай

Бебето може да опитва пасирани храни с различна текстура през осмия месец

При кърмачетата на осем месеца се следи трайна наклонност за понижаване на прираста. Според педиатрите те рядко наддават с повече от 500-600 грама месечно и повече от 2-3 см. на растеж. Наблюдава се добър скок в развиването с възстановяване на уменията за потребление на ръце. Могат да схващат прочувственото положение на родителя и реагират по отношение на него. В тази възраст още веднъж може да се появи лазене, само че не е наложително. Понякога децата не пролазват, само че след 8 месеца постоянно се пробват да се изправят и да употребяват опората на родителите. Те не трябва да се тормозят, тъй като в тази възраст е уместно да могат да се изправят и би трябвало да поддържат това държание. „ Оставете детето единствено да избере метода на напредване. Стимулирайте интереса към всичко, което го заобикаля “, поучават още педиатрите от БПА. Периодите на сън и бодърстване са към 12 часа.  Къпането на детето е редно да бъде към 2-3 пъти седмично, като би трябвало да се заобикаля по-често изключително на главата, защото рискът от крусти продължава да съществува.

През този интервал се продължава профилактиката с витамин Д и не се постанова използването други лекарствени субстанции и хранителни добавка. Следва се хранителен режим.

Родителите би трябвало да изчеткват зъбите всяка вечер с четка и паста, съобразени с възрастта, тъй като през осмия месец броят на зъбите е към 4-8. „ Движете четката с кръгообразни придвижване без мощен напън. Колкото по-рано въведете навика за миене на зъби, толкоз по-устойчив е той “, споделя доктор Дучева. Съветите на стоматолога са да се вкара колкото се може по-късно захарта в менюто, тъй като тя е главният извършител на ранен и многоброен кариес при децата.  

Поредицата „ Моето бебе пораства “ включва 12 епизода. Първият от тях беше излъчен на 1 юни 2023 година във връзка Деня на детето. Всеки епизод споделя за най-важното в грижата за бебето през всеки месец от първата му година – за неговото здраве и профилактика, хранене и хигиена, дневен режим и стадии на развиване. Информацията е показана от педиатри и експерти по детски заболявания. Нов епизод от поредицата ще бъде оповестен всеки месец в портала на формалната интернет страница на Kaufland България, както и на страниците на веригата в обществените мрежи.

Kaufland България е мощно ангажирана с голям брой начинания в интерес на децата – дарителски стратегии, облагородяване на градската среда, просветителни стратегии и начинания в поддръжка на уравновесеното хранене и дейния метод на живот. Веригата целогодишно предлага огромно многообразие от артикули за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, в това число и под личните марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 година Kaufland получи документ „ Компания – другар на детето “ от Национална мрежа за децата в удостоверение на своите сполучливи политики в изгода благосъстоянието на децата и поради подкрепящата среда, която компанията обезпечава на своите чиновници с деца и техните фамилии.

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места, като приносът й към стопанската система е 1.63 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Сподели:

Още от Разкрития

 РАЗКРИТИЯ: Коя е доцент Емилияна Конова, вдовицата на Людмил Доктора (ВТОРА ЧАСТ + СНИМКИ)

РАЗКРИТИЯ: Коя е доцент Емилияна Конова, вдовицата на Людмил Доктора (ВТОРА ЧАСТ + СНИМКИ)

11 мар 10:26 1 2884  В края на март описът

В края на март описът " Магнитски " ще бъде допълнен с още българи

11 мар 9:00 1 1295  Полша и Франция с рисков ход: Не е немислимо да пратим войска в Украйна!

Полша и Франция с рисков ход: Не е немислимо да пратим войска в Украйна!

09 мар 19:20 1 1953  Надежда Нейнски омъжи и най-малката си дъщеря (Нина се врече във честност на чужденец с индийска кръв – Снимки от сватбата)

Надежда Нейнски омъжи и най-малката си дъщеря (Нина се врече във честност на чужденец с индийска кръв – Снимки от сватбата)

09 мар 11:26 1 30688
Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР