При кандидатстване за семейни помощи за деца родителите ще представят

...
При кандидатстване за семейни помощи за деца родителите ще представят
Коментари Харесай

Улесниха кандидатстването за семейни помощи за деца

При кандидатстване за фамилни помощи за деца родителите ще показват по-малко документи. Това е заложено в утвърдените от държавното управление промени в Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца.

Приетите промени плануват при разпределяне на месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст, да не се изисква служебна записка за осъществени имунизации и профилактични прегледи, в случай че Агенцията за обществено подкрепяне може да ревизира нужната информация по длъжностен път.

Същото ще важи и при кандидатстване за месечни помощи за развъждане на дете до навършване на една година и за месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител.

При разпределяне на помощи за дете с трайни увреждания отпада представянето на експертно решение на ТЕЛК и HEJIK. Това ще се постанова единствено когато тази информация не може да бъде получена по длъжностен път.

При кандидатстване за разпределяне на еднократна помощ за развъждане на дете от майка (осиновителка) студентка, учаща в постоянна форма на образование, отпада нуждата от показване на увещание от висшето учебно заведение, че лицето е записано като постоянен студент към датата на раждане на детето, когато това събитие може да бъде тествано по длъжностен път.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР