При извършени проверки, включително и в държавните болници, на някои

...
При извършени проверки, включително и в държавните болници, на някои
Коментари Харесай

Фалшиви щатни места и още проблеми показват проверките в държавните болници

При осъществени инспекции, в това число и в държавните лечебни заведения, на някои места е открито, че личният състав, който би трябвало да е разполагаем, не е на работното си място. Навсякъде, където имаме информация за подправен щат, ще създадем инспекции, разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти, представен от пресцентъра на ведомството.

Министър Ананиев разяснява, че при правенето на отчета за финансовото положение на държавните лечебни заведения, който министерството даде обещание, за да оздрави лечебните заведения в неприятно финансово положение, са оценени потребности от здравни действия и грижи във всяка от 28-те области в страната. На тази база Министерството на здравеопазването ще предложи на общините разновидности за преструктуриране на техните лечебни заведения, само че самото осъществяване на усъвършенстването би трябвало да стане с решение на съответните общински препоръки. По думите му по една разпоредба ведомството може да отпусне до 6 млн. лева на болница за това.

Като различен регистриран проблем, Ананиев уточни това, че в някои от настоящите медицински стандарти има условия, които не дават отговор на настоящото положение на системата. Ето за какво всички стандарти ще бъдат разисквани с Българския лекарски съюз по време на договарянията за НРД, съобщи той.

Проверка в Белоградчишката болница

През декември Областната болница на Белоградчик разгласи, че е застрашена от банкрут и преустановяване на активността. Дълговете й възлизат на към 800 хиляди лева, в които и 300 хиляди лева за заплатите на личния състав.

Там ще бъде направена инспекция от Изпълнителна организация " Медицински одит " и в случай че се установяват нарушавания, ще последват съответните санкции, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето.

Болницата в Ловеч остава без управление

За друга от лечебните заведения пред банкрут - тази в Ловеч, през декември Кирил Ананиев даде период от три месеца, че ще бъде преструктурирана и оздравена. Днес БНР оповести, че в спешния миг лечебното заведение остава без управление поради недоразумение сред екипите, които се пробват да я оздравят.

Председателят на съвета на шефовете Даниела Коларова е подала своята оставка в края на предходната година и по думите й пред БНР същото са създали и останалите членове на управлението. " Целият ръб е в оставка. Мотивите са ми, че няма последователност в политиката и тактиката на остарелия екип от Министерството на здравеопазването и новият. Аз няма по какъв начин да работя с този екип, още повече се наложи една политика на изолираност - аз бях изолирана от новия екип и в тази връзка няма смисъл да продължава някаква такава мъка ", споделя Коларова.

Утре управлението ще организира съвещание в наличието на зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева, която ще показа новия пълномощник на болничното заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР