При извършена рутинна проверка и наблюдение на яз. Мандра“, служители

...
При извършена рутинна проверка и наблюдение на яз. Мандра“, служители
Коментари Харесай

ИАРА с мощни акции по язовири из цялата страна

При осъществена рутинна инспекция и наблюдаване на бент. " Мандра “, чиновници на РК Бургас откриха сложени в работно състояние 7 бр. мрежи с обща дължина 350 м. Уловът в тях на риба от типа платика 10 кг е освободена и върната назад във водата. Мрежите са конфискувани за заличаване. Проверките не престават.

След подадени два сигнала на тел. 112 за сложени мрежи във водите на бент. " Мандра “, чиновници на РК Бургас направиха незабавна инспекция с патрулна лодка ИАРА 29 на посочените в сигналите места. В хода на инспекциите от водата са извадени общо 9 бр. мрежи с обща дължина 450м. Рибата, 30 кг от типа сребриста каракуда, е дарена на Зоопарк Бургас за храна на осиновените от ИАРА пеликани и щъркели и всички рибоядни животни. ИАРА изрича признателност на лицето, подало сигнала, за съдействието и проявената гражданска позиция.

След подаден сигнал от фенове рибари на тел.112 за сложени мрежи във водите на бент. " Тича “, инспектори на РК Шумен направиха незабавна инспекция на посоченото в сигнала място. В региона на село Маломир са открити и извадени от водата 4 броя хрилни мрежи. При последвал обход и наблюдаване на язовира, в региона на село Кьолмен са открити още 4 броя мрежи. Иззети са общо 480 метра мрежи. Част от уловената риба - 10 кг жива риба е върната назад във водата, а 20 кг риба от типа каракуда и платика е дарена само че Защитено Жилище в град Смядово. Проверките не престават.

След осъществена рутинна инспекция и дълготрайно наблюдаване с термокамера на бент. " Йовковци “, чиновници на РК Габрово откриха извършители извършващи нерегламентиран икономически лов на риба с мрежи. Всички уреди и средства, послужили за осъществяване на административното действие са конфискувани - надуваема лодка с гребла и 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 200 м. Уловената риба от типа шаран, сом, амур, каракуда с тегло 142 кг е освободена и върната назад във водата. На лицата са формирани 2 бр. АУАН за нарушение наредбите на ЗРА.

След получен сигнал на тел. 112 от фенове рибари, инспектори от РК Сливен със съдействието на чиновници от районно управление (на МВР) Гурково, откриха и заловиха  две лица, които транспортират мрежи вид " сетка “ с обща дължина 160 м с улов в тях. На нарушителите са формирани два броя АУАН, мрежите са конфискувани, а рибата от типа шаран, бяла риба, речен костур и сребриста каракуда, с общо тегло 21.100 кг е освободена и върната жива във водите на бент. " Жребчево “. ИАРА изрича признателност за съдействието и проявения професионализъм на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

В началото на седмицата, чиновници от бранш РК Добрич направиха зарибяване на бент. " Залдапа “, намиращ се в село Абрит, област Добрич. По време на акцията във водите на водоема бяха пуснати 1030 кг. риба от типа шаран с почти тегло 2 кг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР