При израелски удар по бежанския лагер Джабалия в северната част

...
При израелски удар по бежанския лагер Джабалия в северната част
Коментари Харесай

Al-Arabiya: 90 души са убити след удар по лагера Джабалия в северната част на Газа

При израелски удар по бежанския лагер Джабалия в северната част на Ивицата Газа са починали минимум 90 души.

Това заяви телевизионният канал Al-Arabiya, като се базира на Министерството на здравеопазването на Газа.

По-рано " Ройтерс " заяви, базирайки се на радио " Хамас Акса ", че при ракетния обстрел на лагера са починали 24 души, а десетки други са ранени . В Дейр ал-Бала, град в центъра на линията Газа, доста хора са починали след израелските удари.

" Броят на починалите под руините е голям, само че заради интензивността на израелския огън няма по какъв начин да ги разчистим ", съобщи неназован доктор пред радиостанцията.

През последните седмици Джабалия няколко пъти е била подлагана на израелски удари . Така на 31 октомври Министерството на здравеопазването на анклава заяви, че при удар по лагера са починали над 100 души, а 150 са били ранени. По-късно представители на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " оповестиха нови данни, съгласно които броят на жертвите се приближава до 200, а броят на ранените - до 800.

Израелската страна удостовери нападението. Подполковникът от армията Ричард Хехт назова цивилните жертви " покруса на войната. " Говорителят на армията за защита Джонатан Конкрикус съобщи, че Израел не знае точния брой на жертвите. Той съобщи, че ЦАХАЛ са взели поради всички фактори, преди да нанесат удара, и е предизвестил жителите да изоставен региона .
 Боевете не престават в Хан Юнис и Джабалия
Боевете не престават в Хан Юнис и Джабалия

Израелската войска заяви за ударен обект на централен батальон на Хамас в Джабалия

Армията съобщи, че при удара е погубен Ибрахим Биари, пълководец на Хамас и пълководец на централния батальон в Джабалия.

Той също е взел участие в планирането и провеждането на офанзивата против Израел от 7 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР