При изпреварване в участък на остър завой тежко пострадаха съпрузи

...
При изпреварване в участък на остър завой тежко пострадаха съпрузи
Коментари Харесай

Зверска катастрофа край Котел! Режат ламарини, за да извадят тежко пострадали съпрузи

При изпреварване в сектор на изострен завой тежко пострадаха съпрузи от Турция с двойно поданство. На 300 м. след изхода на с. Градец в посока Котел, Peugeot Partner с турска регистрация, по думите на очевидци в сектор на извънредно изострен завой със възбрана за изпреварване и лимитирана видимост подхваща съдбовно изпреварване. В насрещното платно челно се сблъсква с автомобил Skoda SUPER със софийска регистрация, оповестява Kotelnews

При адския конфликт тежко са потърпевши съпрузите от Чорлу, които са с двойно поданство и се прибират в родното си село Малко село, Община Котел. На мястото на случая се е наложило локалните пожарникари да режат ламарини с хидравлични ножици с цел да извадят 65 година А. Коркмаз, чиито крака са били затиснати в смазаните ламарини на блъснатата им кола.



На мястото на случая екипа на ЦСМП Котел обгрижва потърпевшата до момента в който тече процеса на нейното освобождение от хубавичко хватка на персоналният им автомобил.

Водачът на връхлетяната Шкода – Иван от София описа: „ На 10-на километра от Котел до село Тича отново имаше злополука, това ме накара да бъда доста деликатен, виждате, че и вали, пътя е цялостен със изненади. Навлизайки в този изострен завой съблюдавах ограничаването за скоростта, когато в изведнъж в моето платно се появи автомобил. Буквално нямаше време за реакция, макар, че инстинктивно завих оптимално в дясно. Ударът беше свиреп. При нас безупречно сработиха всички защитни и защитни средства в колата, благодарим на Господ нямаме и драскотина. Уви, в турската кола нещата бяха страшни. Първо аз и спътникът ми евакуирахме от колата водача и се опитахме да му окажем първа помощ. Той си беше глътнал езика и му го извадих, срязахме му колана, беше покрит от едни кюнци и други строителни материали с които беше цялостна колата и го извадихме на открито, несъмнено не беше по никакъв начин добре. Опитахме се да изкараме и дамата, само че тя стенеше приклещена в намачканите ламарини. В следствие стопираха и други водачи, кой с каквото можеше помагаше.”



„ Каквито и да са пътищата, до момента в който има безотговорни водачи неспазващи разпоредбите, до момента в който няма нужната просвета и колегиалност сред водачите постоянно ще има произшествия, за жалост постоянно и с съдбовен край. Виждат, че вали, мокро е, завоя е дълъг и изострен, неразрешено е да се изпреварва, съвсем никаква видимост няма и отново е тръгнал да изпреварва. За къде е чак толкоз бързал, толкоз километри е минал от Турция разбирам, че съвсем към този момент се е бил прибрал. Определено си караше много бързо за подобен завой”, споделя още водачът на ударената кола.



На мястото на злополуката дойде и братът на потърпевшата Анифе, който живее в родното и село Малко село. Семейство Мехмед и Анифе Коркмаз са се изселили в далечната 1978 година в Република Турция. Сега са с двойно поданство и доста постоянно си идват в България. Автомобилът е бил цялостен със строителни материали тъй като са щели да вършат сериозен ремонт на къщата си в с. Ябланово. Родственикът недоумяваше по какъв начин 68 годишният му шурей е позволил такава неточност при все, че познават пътя и стотици пъти са минавали по него.



На мястото на случая дойде и кола за спешна помощ от Сливен, в която беше качена потърпевшата жена, след което двете профилирани коли откараха съпрузите за лекуване в Сливен. За повече от 2 часа придвижването от Котел в посока Петолъчката беше пренасочено по обходен път. Работници на компанията за пътна поддръжка, почистиха мястото на случая и опесъчиха терена. По случая е формирано разследване.













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР