При изпратени над 500 писма до хотелиери с питане дали

...
При изпратени над 500 писма до хотелиери с питане дали
Коментари Харесай

Ангелкова: Само две жалби има от чужденци за шум в курортите

При изпратени над 500 писма до хотелиери с запитване дали има претенции за възобновяване на разноски за отмора в България поради шума се оказало, че има единствено два такива случая, разгласи през днешния ден по bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че най-често връщане на парите се желае поради стомашни проблеми.
Ангелкова за следващ път отхвърли да има сериозен проблем с вицепремиера Валери Симеонов, който я нападна няколко пъти този сезон. " Като има подозрения, способените органи би трябвало да се произнесат и те се произнесоха. Важно е в работен режим и в разговор да почистваме проблемите. Имаме разнообразни гледни точки и е значимо те да се разискват ", сподели министърът.
Ангелкова повтори концепцията си националните курорти да имат характерен статут във връзка с регулациите за шума, като има зониране - отделяне на празненство зони и зони за фамилна отмора. " Като има продуктово райониране, няма да има учредения за искания ", е нейното мнение.
Министърът се похвали, че плажовете без концесионер са намалели с 23% спрямо предходната година и в този момент са 87. Според нея вид всички да се стопанисват е посредством групирането на атрактивни и не толкоз привлекателни в пакет, за който се търси концесионер. Ангелкова разгласи, че с промени в закона ще има по-строги санкции за компаниите, отворили заведения на неохраняеми плажове, като санкциите ще стигат 50 хиляди лв..
" Най-сериозният проблем пред българския туризъм са фрагментите. 90% от услугата е обвързвана с тях ", сподели министърът в отговор на въпрос. Николина Ангелкова акцентира, че е неуместно да има ново строителство на " Корал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР