При изграждането на Северната скоростна тангента е реализиран временен път,

...
При изграждането на Северната скоростна тангента е реализиран временен път,
Коментари Харесай

Столична община изненадана от решението на ДНСК, че временният път до Мрамор не е законен

При построяването на Северната скоростна дъга е осъществен краткотраен път, осигуряващ връзка с ул. " Васил Левски " по посока на с. Мрамор. По искане на жителите на с. Мрамор за застраховане бъдещото прилагане на тази връзка на обитаемото място със ССТ и след привършване на строителството, Столична община е поела ангажимент за поддръжката й.

Във връзка с този ангажимент през 2020 година е издадено позволение за градеж, с което краткотрайният път, употребен по време на строителството, е позволен като краткотраен път по смисъла на член 190, алинея 1 от Закон за устройство на територията без осъществяване на строително-монтажни работи, който да обезпечи връзка от тангентата с пътя за с. Мрамор (ул. " Васил Левски " ) и след въвеждането в употреба на СОП. Временният път е построен от изпълнителя на тангентата, а Столична община е поела ангажимент да поддържа детайлите от пътната организация след приемателната комисия. Временният път не е част от главния план за околовръстния път и е построен напълно върху терени общинска благосъстоятелност, като има за цел да обезпечи транспортна връзка на жителите на общината, до момента в който АПИ довърши строителство си в посока с. Мрамор.

Затварянето на правата би лимитирало сензитивно достъпа до с. Мрамор и потреблението на съществуващата пътна мрежа.

От Столична община показват и че разрешението за градеж е изпратено на Районната работа на ДНСК за служебна инспекция за правомерност според условието на Закон за устройство на територията и не е било анулирано в законоустановения период. Разрешението за градеж е влезнало в действие.

Във връзка с инспекция на Върховна административна прокуратура Столична община е изпратила подробна информация за дейностите, подхванати от Общината за застраховане на сигурността от незавършения пътен възел на Софийския околовръстен път. Столична община неведнъж е упорствала пред управлението на организация " Пътна инфраструктура " обектът да бъде завършен по утвърждения от Министерство на регионалното развитие план.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР