При изгонването на предишния представител не стана ясно дали той

...
При изгонването на предишния представител не стана ясно дали той
Коментари Харесай

Доц. Костадин Нушев, богослов: Бъркотията с Руската църква показва как руската дипломация гледа на Православието

„ При изгонването на предходния представител не стана ясно дали той я е заключил или дипломат Митрофанова от негово име стартира да се разпорежда с храма. Но цялата тази неразбория демонстрира, от една страна, по какъв начин съветската дипломация и външна политика гледа на Православната черква – с доста мощна интервенция, с протежиране и безусловно административно нахлуване в църковната сфера. “

Така богословът доцент Константин Нушев разяснява проблема с Руската черква в София. В 9.35 ч. тази заран храмът още веднъж отвори порти.

В продължение на 50 дни следим една особеност – молитвен дом да стои заключен, и то по силата на предписание от всемирски лица, уточни доцент Нушев.

„ Наличието и на други свещенослужители – български и украински духовник – демонстрира един опит съветското подворие да се употребява за разменна монета в българо-руските връзки. Което не е добре, тъй като вярата, религията, православието се въвличат в политически акции и това може да основава напрежение “, счита богословът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР