При инцидента загина френски гражданинПрокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с

...
При инцидента загина френски гражданинПрокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното в София

При случая почина френски жител

Прокуратурата упрекна двамата служители на реда, свързани с злополуката на Околовръстното шосе в София, породена от Димитър Любенов. Тогава почина френски жител. Имаше и потърпевша жена, съобщи Нова тв.

Полицаите Георги Малински и Любка Гечева са упрекнати за три разнообразни закононарушения. Сред тях е взимане на рушвет. Те ще дават отговор и за това, че не са оказали първа помощ.

Административният шеф на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова разгласи, че на единия от служителите на реда са повдигнати 3 обвинявания, а на колежката му – 2. Христо Кръстев, който е зам.-административен началник на СГП изясни, че обвиняванията са за закононарушение по работа. Единият служител на реда е взел 200 лева е рушвет от Димитър Любенов. Той разясни, че за едното от закононарушенията, в които е упрекнат униформеният, законът планува отнемане от независимост за период от 3 до 15 години и санкция до 25 хиляди лева За другото закононарушение – наказването е от 1 до 8 години затвор. И двете закононарушения са тежки и умишлени, акцентира Кръстев. Третото нарушаване планува до 6 месеца пробация и санкция от 100 до 300 лева

Засега няма данни униформените и водачът да са се познавали преди случая. Въпреки това следствието продължава, а телефоните на всички са конфискувани. Апаратът на полицайката е заключен, тя не е съдействала на проверяващите и не може да бъде направена техническа експертиза.

Към момента и двамата служители на реда са отстранени от служба, а мярката им за неотклонения е „ Подписка ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР