При инцидента с украинските кораби в Керченския проток руската страна

...
При инцидента с украинските кораби в Керченския проток руската страна
Коментари Харесай

Песков: При инцидента с украинските кораби Русия е действала стриктно според закона

При случая с украинските кораби в Керченския пролив съветската страна е работила в строго сходство с интернационалното право и вътрешното законодателство, съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Става въпрос за навлизане на задгранични военни кораби в териториални води на Руската федерация. Работата е там, че тези непознати военни кораби навлязоха в съветски териториални води, без да реагират на запитвания на нашите граничари, въобще не реагираха на предложенията да се възползват от лоцмански услуги ", акцентира Песков.

Президентският представител позволи, че проектите на Киев да разгласи военно състояние след случая в Керченския пролив може да са подбудени от наближаващите президентски избори в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Песков сподели, че към този момент не му е известно да се възнамеряват контакти сред съветския водач Владимир Путин и украинския президент Петро Порошенко във връзка със обстановката.

На журналистически въпрос дали Путин възнамерява някакви телефонни диалози с задгранични водачи по отношение на случая, представителят отвърна: " Засега не ".

Прессекретарят остави без коментар въпроса счита ли Русия арестуваните украински моряци за военнопленници.

" Не мога да отговоря на този въпрос ", сподели Песков, помолен да посочи статута на украинските моряци и дали те са военнопленници. " В директния смисъл на думата, не, нарушителите на границата се преследват в строго сходство със законодателството ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР