При инцидента с 488 Pista по чудо няма пострадалиFerrari 488

...
При инцидента с 488 Pista по чудо няма пострадалиFerrari 488
Коментари Харесай

Ferrari за 300 0000 евро се размаза на магистрала в Полша

При случая с 488 Pista по знамение няма потърпевши

Ferrari 488 в най-мощната си трансформация Pista беше изцяло унищожено при случай на автомагистрала S10 в Полша. Катастрофата е станала покрай град Вижиск в северозападната част на страната, осведоми.

Според локални медии водачът на суперколата със приблизително ситуиран мотор в даден миг е изгубил ръководство и с висока скорост се е врязал в металната мантинела, като безусловно я е пробил, излитайки в канавката.

Както се вижда на фотосите, оповестени от Wasze Media, това Ferrari е толкоз ниско (само 1206 милиметра), че част от колата е предходна под мантинелата. Разбити са покрива от въглеродни влакна, както и предното и задното стъкло. Пристигналите на мястото избавителни екипи разкрили водача незасегнат, макар съществени провали по колата.

Причината за случая евентуално е метеорологичните условия, защото пътят на този сектор от автомагистралата е бил прекомерно хлъзгав, а скоростта на Pista е била прекомерно висока и колелата са изгубили сцепление. Във всеки случай в този момент италианският суперавтомобил ще бъде бракуван, макар че има дребен късмет моторът и трансмисията да бъдат възобновени.

Pista е рисковата трансформация на Ferrari 488 GTB, като под капака е подложен 3,9-литров туин-турбо V8, разрастващ 720 конски сили и 770 Нм въртящ миг. Капакът, групата ризница, спойлерът и интериорните детайли са направени от въглеродни нишки, което разрешава на суперколата да тежи с 91 кг по-малко от GTB.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР