При инцидента е леко ранен един полицай, съобщиха Франс прес

...
При инцидента е леко ранен един полицай, съобщиха Франс прес
Коментари Харесай

Кола с мигранти връхлетя и рани полицай в Кале

При случая е леко ранен един служител на реда, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция, базирайки се на префектурата.

Шофьорът нараснал скоростта, с цел да мине през група чиновници на силите за запазване на реда в промишлената зона покрай пътя, водещ до пристанището в Кале.

Колата е блъснала леко един от служителите на реда, а сътрудниците му съумели да спрат автомобила, употребявайки оръжията си, уточни източник от префектурата.

Задържани са шестима иракчани и трима афганистанци, след които евентуално има и трафиканти. Инцидентът не е обвързван с престрелка по-рано денем сред две групи афганистанци в Кале, при която бяха ранени петима души, акцентира източникът.

Предполага се, че стрелбата е избухнала при споразумяване на сметки сред каналджии, само че към този момент това не е доказано, означи прокуратурата в Булон сюр Мер.

Силите на реда се намесили бързо и са възстановили сигурността в региона, в който се намира приемен център за мигранти на католическа благотворителна организация.

След разрушаването на големия бидонвил в Кале, прочут като "Джунглата " и обитаем с към 7000 мигранти, няколкостотин от тях се върнаха в региона с вяра да стигнат до Англия през тунела под Ламанша.

Според управляващите в Кале към момента има към 500, а съгласно някои организации - 700 мигранти от Етиопия, Еритрея и Афганистан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР