При инцидент, който връща спомените за сагата с експлодиращия Galaxy

...
При инцидент, който връща спомените за сагата с експлодиращия Galaxy
Коментари Харесай

Лаптоп, който се запали на полет на American Airlines доведе до евакуация и наранявания

При случай, който връща спомените за сагата с експлодиращия Galaxy Note 7 на Samsung предходната седмица преносим компютър се възпламени в аероплан, който за благополучие към момента е бил на пистата и е чакал да излети, когато салонът му се е извършил с пушек и е трябвало пасажерите да бъдат евакуирани.

Служители на American Airlines потвърдиха, че предишния петък полет 2045 се е подготвял за политане от Сан Франциско за Маями, когато от чанта за преносим компютър, намираща се в задната част на самолета е почнал да излиза пушек.

Самолетът Airbus A321 рулирал към изхода, когато пасажерите забелязали дима. Членовете на екипажа оповестяват за пожара, когато подават сигнал за пожар.

Както можете да видите във видеото по-долу, бързането да се измъкнат от самолета е довело до суматоха измежду пасажерите, които е трябвало да употребяват спешни пързалки, с цел да слязат от самолета на земята. Трима души са получили леки пострадвания по време на евакуацията, като един от тях е трябвало да бъде превозен за в допълнение лекуване.

„ Имаше леко стълпотворение. Хората крещяха: „ Пожар откъм гърба! “ и се втурнаха към вратите. “

пише един от пасажерите в X

От самолетната компания оповестиха, че членовете на екипажа бързо са отстранили чантата. Тя благодари на чиновниците за професионализма им и се извини на клиентите за породеното стеснение.

Не се оповестява каква е марката и моделът на преносимия компютър, нито какво е предизвикало това, че той е почнал да изпуска пушек. Потенциална причина може да е прегряване, евентуално заради това, че не се е изключил или не е минал в режим на заспиване вярно, когато капакът му е бил затворен.

Преносимите компютри са позволени в самолетите, само че би трябвало да се вземат на борда като ръчен багаж и да имат акумулатори с потенциал 100 Wh или по-нисък, заради което доста солидни преносими компютри имат акумулатори с потенциал 99 Wh.

През 2019 година Министерството на превоза на Съединени американски щати и Федералната авиационна администрация (FAA) не разрешиха литиево-йонните акумулатори да се транспортират като товар в пътническите самолети. Правилата също по този начин разпоредиха, че тези, които се транспортират в багажното поделение би трябвало да имат не повече от 30 % заряд.

Samsung Galaxy Note 7 остава най-известният образец за експлодиращи акумулатори. През 2016 година имаше няколко случая с тях, които избухваха ненадейно, в това число един на полет на Southwest Airlines. В последна сметка Samsung изтегли всички устройства от този модел.

Потенциална заплаха съставляват освен телефоните и преносимите компютри. През 2017 година батерия за слушалки се взриви върху лицето на жена, до момента в който тя спеше по време на полет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР