При хормоналната терапия основният проблем е, че при продължителен прием

...
При хормоналната терапия основният проблем е, че при продължителен прием
Коментари Харесай

Знаехте ли? Има билкови продукти, които съдържат женския сексуален хормон на младостта!

При хормоналната терапия главният проблем е, че при нескончаем банкет на изкуствени хормони личното тяло на дамата в действителност стопира да ги създава, макар обстоятелството, че са й били толкоз дефицитни. Но естествените фитоестрогени работят доста по-меко и не толкоз нападателно.

Нормално е, всяка жена желае постоянно да наподобява привлекателна и красива. Но хубостта идва най-много от вътрешната страна и това на първо място се дължи на положителното здраве. А здравето на дамите е мощно повлияно от хормоналния декор – от наличието на хормони в организма.

Една от групите такива женски хормони се назовава " естроген ". По принцип тях ги има и в мъжкото тяло, само че в доста по-малки количества и въздействат на положението на външния тип и здравето на мъжа единствено в обстановка на явен остатък.

Естрогенът е дума, която се състои от две елементи: oistros – неудържимо предпочитание, пристрастеност и genes - пораждащ. Има и различен по-буквален превод - живост (яркост), тип. Иначе казано това е хормонът на сексуалността. Заоблените форми, гърдите и даже женския „ смях “ от позиция на лекарите обезпечават от тези хормони.
Симптомите на естрогенен недостиг са меланхолия и неочаквани промени в настроението, качване на килограми, горещи талази, бърза уморяемост, ниско самочувствие и небрежност към външния тип, понижено полово предпочитание и сензитивност. Ето за какво естрогенът се назовава още хормон на младостта.

Докато дамата се усеща женствена и привлекателна, възрастта няма никакво значение. Но единствено на тези учредения е невероятно да се диагностицира. Депресията и умората могат да бъдат резултат и от други болести. Възможно е да се дефинира равнището на хормоналните равнища единствено посредством прекосяване на съответните проби. И лекарите са тези, които след проучванията предписват заместителна или лечебна хормонална терапия. Но към този момент е доказано и потвърдено, че изкуствените хормони работят доста по-агресивно и по-силно от фитоестрогените – растителните хормони.

 жена

Основният проблем на хормоналната терапия е, че при нескончаем банкет на изкуствени хормони личното тяло на дамата в действителност стопира да ги създава, макар обстоятелството, че са й били толкоз дефицитни. И е съвсем невероятно да се възвърне този развой по-късно.

Фитоестрогените въпреки това работят доста по-меко и не толкоз нападателно. Ето за какво, в случай че се окажете с ниско равнище на естроген по-добре е да поддържате равнището им като ядете храни и приемате билки, съдържащи растителни хормони. Това, апропо, също е добър метод за равнене на хормоналния декор след раждане, когато рязкият спад в количеството създаван естроген води до следродилна меланхолия и тежък косопад.
Има 3 типа растителни хормони с естрогенна интензивност: изофлавони, лигнани и куместани.

В кои храни има растителен естроген?

Лененото семе. Това е артикул No1 по количеството на растителни хормони (група лигнани с естрогенна активност). В допълнение към хормоналното му деяние, лененото семе има доста други свойства, които са потребни за женското тяло - противотуморни, прочистващи организма, антиоксидантни свойства. Лененото семе се употребява в смляна форма с огромно количество течност (както триците). Терапевтичната доза е 2 супени лъжици дневно.

Растителният хормон лигнан се намира и в сусама, и в слънчогледовите семки, а също и в бобовите растения (зелен грах, фасул, нахут) и на първо място соята, защото съдържат изофлавоноиди – тип фитоестрогени.

 сусам

Лещата е просто неповторим артикул за дамите: лещата съдържа оптимално количество протеин за растителен артикул. Тя съдържа и триптофан, който се трансформира в серотонин - той облекчава депресията. От всички плодове най-високо наличие на хормона лигнан имат кайсиите. Трябва да се ядат пресни или сушени.
Между другото, измежду известният народ хунза, популяризирали се със своето здраве и дългоденствие, кайсиите са съществена храна през цялата година.

Сминдух. Естествените естествени хормони в тази билка оказват помощ да се отървете от заболяванията, които съпътстват дамите през целия им живот. Фитоестрогените предотвратяват появяването на рак на гърдата. Благодарение на тях туморите не се трансформират в злокачествена форма. Сминдухът работи като натурален антиоксидант, който отстранява рисковите отрови от тялото.

Естрогени се съдържат също и в следните билки: култивиран чай, хмел, корен от женшен, арника, лайка, липа, корен от женско биле.

Не забравяйте! Като променяме потреблението и потреблението си ние дружно променяме света!

 жена, чай
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР