При хората с недобър отговор на имунната система имаме забавяне

...
При хората с недобър отговор на имунната система имаме забавяне
Коментари Харесай

Доц.Георги Попов: Възрастните хора и тези със заболявания не образуват антитела

„ При хората с недобър отговор на имунната система имаме закъснение или необразуване на антитела. Става въпрос за възратните и тези със болести. При тях е допустимо рецидив на ковид ". Това изясни пред Нова телевизия зам.-началникът на ВМА доцент Георги Попов.
Той разяснява и по кое време може човек да подари кръвна плазма. „ За да стигнем до лекуването, трябваше да открием годни пациенти, които да дарят кръв. Това нещо е обвързвано с доста фактори, които не зависят от нас и от пациента. Имаме доста дами, които желаят да дарят кръвна плазма, само че имат проблем с тежестта. Имахме случай на жена тежеше едвам 52 кг. и нямаше по какъв начин. Хора с невисок хемоглобин също не могат да дарят кръв, както и възрастни хора над 75 години ", изясни Попов.
„ Лекарката от Спешната помощ в София, която умря, е била излекувана и в следствие или е настъпил рецидив на болестта, или е настъпило друго заболяване, което е довело до гибелта й ", разясни той.
„ Във ВМА се подготвихме от дълго време за вируса. Дисциплината в болничното заведение е преди всичко. Колегите обаче са изтощени. Всяко едно подценяване на обстановката, е рисково ", сподели още Попов.По думите му в Инфекциозната болница би трябвало да положат повече старания в работата с коронавирусна зараза.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 май
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР