При голямата въртележка на ръководители на отборите във Формула 1

...
При голямата въртележка на ръководители на отборите във Формула 1
Коментари Харесай

Волф срещу Бътън – кой ще е новият шеф на Уилямс?

При огромната въртележка на ръководители на тимовете във Формула 1 през предходната седмица тимът на Уилямс остана без началник. Преди края на 2022 година огромният въпрос в падока на Формула 1 е кой ще бъде наследникът на Йост Капито.
 Защо Уилямс уволни Капито? Защо Уилямс уволни Капито?
Според няколко издания, измежду които и швейцарския вестник Blick, главният претендент да заеме поста на началник на Уилямс е не какъв да е, а Сузи Волф, брачната половинка на шефа на Мерцедес Тото Волф. В предишното Тото Волф бе акционер в отбора на Уилямс, а Сузи един от тестовите водачи на тима.
 Волф: В Уилямс не посмяха да дадат късмет на Сузи Волф: В Уилямс не посмяха да дадат късмет на Сузи
Сузи Волф има опит като началник на спортен тим, защото от 2018 до 2021 тя бе отпред на екипа на Вентури във Формула Е. След това тя бе промотирана до позиция на изпълнителен шеф на екипа, само че през август тази година го напусна.

Освен Волф другият главен претендент за поста на Капито е международният първенец за 2009 година Дженсън Бътън. Британецът направи своя дебют във Формула 1 точно с Уилямс през 2000 година, а 2021 насам е един от основните съветници на основания в Гроув екип.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР