При епидемия се разболява всеки петиГрипът е петата главна причини

...
При епидемия се разболява всеки петиГрипът е петата главна причини
Коментари Харесай

Грипът е пета главна причина за смъртност у нас

При зараза се разболява всеки пети

Грипът е петата основна аргументи за смъртност измежду популацията през последното десетилетие в световен мащаб и се подрежда доста преди пътните произшествия. Това заяви по време на акция “Открито за имунизациите ” доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България.

По данни на Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ към Националния център по заразни и паразитни заболявания през последния грипен сезон (2016/2017 г.) от грип и ОРЗ са болни почти 1 750 000 българи.
 Доц. Любомир Киров: Ваксинирането против грип е най-ефективният метод за предотвратяване от болестта Доц. Любомир Киров: Ваксинирането против грип е най-ефективният метод за предотвратяване от болестта
“Вероятността да се заразим с грип при грипна зараза е 20% т.е. всеки пети българин се разболява. Ваксинирането против грип е най-ефективният метод за предотвратяване от болестта и неговите тежки форми, които могат да доведат до хоспитализация и гибел ”, изясни доцент Киров.

На пазара у нас към този момент е налична новата за Европа четиривалентна ваксина против грип – “VaxigripTetra ”, която е предложена от Световната здравна организация. Тя обезпечава допустимо най-широка отбрана против грип – съдържа четирите грипни варианта, които се чака да дoминират по време на идния грипен сезон (два варианта вид А и два – вид В).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР