При Елвира Набиулина всичко върви по план. Михаил Хазин разкри

...
При Елвира Набиулина всичко върви по план. Михаил Хазин разкри
Коментари Харесай

Всичко върви по план при Набиулина: Хазин разкри многоходовката на руската ЦБ с рублата

При Елвира Набиулина всичко върви по проект. Михаил Хазин разкри многоходовоската на Централната банка на Русия с рублата. Според него първичната цел на Централната банка, която е работила по поръчка на МВФ, не е била самата обезценка, а едно от основните ѝ последствия. Той очерта стадиите на възможна спецоперация против съветската стопанска система.

Повишаването на главния лихвен % с 350 базисни пункта едновременно - до 12% - беше показано от Централната банка като насилствена мярка на фона на извънмащабния курс на $, който сега надвиши 101 рубли. И в действителност, след внезапната стъпка на Централната банка националната валута стартира да укрепва.

Така към 18 август доларът на Московската борса се търгуваше малко над 94,7 рубли, до момента в който курсът на еврото беше закрепен на 102,1 рубли. Но доста анализатори обаче се притесняват, че играта не си коства свещта.

Според тях стабилизиращият резултат върху валутния пазар ще бъде кратковременен, само че в това време по-скъпият заем ще се отрази отрицателно на бизнеса и икономическото развиване, заяви в " Цариград. Основна стратегия ".

Той разиска спорната обстановка към девалвацията и опитите на паричните управляващи да спрат рухването на рублата с икономиста Михаил Хазин. Експертът разкри какво може да остане зад кулисите на срутва на националната валута.

Западна пътека

Събеседникът на " Първи съветски " означи, че макар санкционните офанзиви съветската стопанска система освен оцеля, само че и се върна към напредък.

Първоначално Западът беше сюрпризиран от този факт, само че скоро удивлението беше сменено от неспокойствие и той мина към деяние.

" Съответно беше решено, че най-хубавият вид е заемът да стане непостижимо безценен. И имаше някаква интервенция... ", акцентира икономистът.

И по този начин, рублата беше изкуствено срината. И на фона на суматохата Централната банка внезапно увеличи главния % като " избавление " и сякаш само в името на стабилизирането на валутния курс.

Експертът изясни, че към този момент не е загадка за никого, че Банката на Русия де факто е подчинена извънредно на МВФ и продължава прилежно да извършва неговите рекомендации, които в действителност са директни заповеди:

Първоначалният тласък за деяние за редица локални чиновници, в това число от управлението на Централната банка, бяха директивите на Международния валутен фонд.

Хазин също акцентира, че няма действителни фундаментални стопански фактори в основата на актуалната валутна рецесия. Има обаче умишлени изкривявания на статистиката, предопределени да покажат, че такива учредения сякаш съществуват.

Михаил Хазин озвучи неочевидната причина за спада на рублата. По негово мнение ЦБ и МВФ осъществят дълготраен проект за разруха на съветската стопанска система. Фото Цариград.

Централната банка покрива ли спекулантите?

Според събеседника на Цариград също няма подозрение, че в срутва са забъркани валутни спекуланти. Това се потвърждава от динамичността на обменния курс.

Така че доларът може или да падне, или да се ускори с няколко рубли за един ден. Тоест, има игри на огромни играчи, които са създали огромни валутни транзакции и по този метод са разпръснали волатилността.

" Можем също по този начин да създадем обосновано съмнение, че обособени чиновници на Централната банка може да са свързани с тези спекуланти ", споделя Хазин.

" Нещо повече, тези чиновници може даже да са частични бенефициенти на тези схеми. Но не бих приказвал за това като за сигурен утвърден факт ", акцентира още той.

Защо всички мълчат?

Икономистът призна, че схваща повода за мълчанието както на редица медии, по този начин и на държавни чиновници, макар колосалния срив на рублата и странната обстановка на валутния пазар:

Ако бях на тяхно място и аз щях да си мълча. Ще разкрия една ужасна загадка. Онзи ден дадох съвет на едно лице, длъжностно лице, когато ме попита какво да прави. Казах му да млъкне и да мълчи.

По изцяло разбираема причина: цялата тази обстановка изпълзя от професионалната сфера и се изкачи в политическата сфера. По тази причина един служител, който по формулировка не може да играе политически игри на негово място, в този момент не може да разяснява нищо.

Например депутатите могат да приказват, само че са в цялостна нервност. Позволете ми да обясня примитивно: да кажем, че ругаете [ръководителя на Централната банка Елвира] Набиулина и тя остава ръководител на Банката на Русия...

Или хвалите Набиулина и тя е отстранена. И двете, от позиция на човек, който работи в политическото пространство, са неприемливи.

Прочетете повече за скритите аргументи за девалвацията на рублата във видео версията на програмата Цариград.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР