При електронното плащане през сайта на НАП няма да има

...
При електронното плащане през сайта на НАП няма да има
Коментари Харесай

Как да се възползваме от данъчните облекчения?


" При електронното заплащане през уеб страницата на Национална агенция за приходите няма да има начислени такси ", съобщи представителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия. В други случаи на електронно разплащане посредством електронно банкиране е допустимо обаче да има. За да се възползваме от данъчни облекчения като ранно възнаграждение, първо би трябвало да се уверим, че нямаме неизплатени отговорности, добави той.

" Тази година смяната е забележителна ", съобщи Росен Бъчваров. Според него казусът преди е бил в случаите, когато жителите заплащат в последния вероятен миг, а парите пътуват несъмнено време. Заради това закъснение се е начислявала рента.

Има два метода за възнаграждение сега - посредством така наречен вирутален ПОС терминал и посредством ПОС терминали на гишетата в Национална агенция за приходите. Така прехвърлянето на средства ще лишава малко време, като няма да има начислени банкови такси и лихви. Национална агенция за приходите признава часът и денят на разпореждане на заплащането при заплащане посредством интернет банкиране, успокои Росен Бъчваров.

" Интернет банкиранията на другите банки са разнообразни. Възможно е да има такса, само че в случай че употребявате уеб страницата или офис на Национална агенция за приходите, тогава, без значение от банката ви, ще платите без такса.

 

5% отстъпка за ранно обявление и заплащане до края на януари, както и други данъчни облекчения, са вероятни, в случай че няма неплатен остарял дълг, напомни Бъчваров. Преди да се подаде данъчна декларация, с която жителите имат желание да се възползват от отстъпка, е добре първо да ревизират имат ли забравено обвързване посредством персоналния си идентификационен код, който се издава гратис в офисите на Национална агенция за приходите.

Тази година юридическите лица ще предават данъчна декларация единствено по електронен път, а така наречен „ нулеви заявления “ няма потребност да се подават.

Росен Бъчваров съобщи, че се вижда развой на „ изсветляване “ на приходите. Значително пораства доброволното съблюдаване на закона, добави той./ fakti.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР