При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под

...
При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под
Коментари Харесай

Борисов: Ако 50-100 хиляди са под домашна карантина, НОИ ще се изпразни

При една разрастваща се зараза от ковид и хиляди под карантина у дома Националният застрахователен институт (НОИ) ще се изпразни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Пред депутатите министър-председателят изрази терзание по отношение на системите на Национален осигурителен институт и дали те биха издържали при зараза от новия ковид COVID-19.

„ Г-жа Нинова сподели страната да поеме грижата за хората, които са в карантинен интервал. Сега настоящият закон е първите три дни се поемат от работодателя, останалите 11 от НОИ”, сподели Борисов и продължи: „ Ако нарастват на 50, 100, 200 хиляди хората, които си стоят у дома и страната им поема болничните листове, Национален осигурителен институт ще се изпразни”.

От трибуната на Народното събрание Борисов предизвести, че Национален осигурителен институт коства доста пари. „ Просто би трябвало да мислим, че и след нас, ръководещите ще имат потребност от средства”, сподели още той.

Вадят 155 км пътища от обсега на тол системата

Днес Народното събрание изслуша премиера по отношение на листата на републиканските пътища, за които се събира такса за прилагане на пътна инфраструктура – винетна такса и такса на база изминато разстояние.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР