При две съвместни проверки с Гранична полиция на превозни средства

...
При две съвместни проверки с Гранична полиция на превозни средства
Коментари Харесай

938 кутии цигари и 288 литра алкохол задържаха митничарите на ГКПП Дунав мост

При две взаимни инспекции с Гранична полиция на транспортни средства в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе са открити общо 938 кутии (18 760 къса) цигари и 288 литра алкохол с български акцизен бандерол и без нужните документи според ЗАДС

На 16.04.2022 година към 00:10 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе е спрян за инспекция пътнически микробус с лидер - български жител и 8 пасажера. Превозното средство се е движило по маршрут България-Нидерландия. При осъществената щателна митническа инспекция в персоналния багаж на лидера са открити общо 452 кутии (9 040 къса) цигари и 720 бутилки (144 литра) алкохол от известни марки с годен български акцизен бандерол.

Водачът на транспортното средство е декларирал, че акцизните артикули са негови и са предопределени за фамилно празненство.

На митническите чиновници не са предоставени нужните документи според условията на ЗАДС и тютюневите и алкохолни произведения са конфискувани. На лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

На 16.04.2022 година към 01:30 ч. е тестван втори пътнически микробус, движещ се в посока Нидерландия, с водач-български жител и 9 пасажера. На транспортното средство е осъществена взаимна инспекция в халето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе. След разтоварването на транспортирания багаж, в задната част на транспортното средство и под седалките митническите чиновници откриват 486 кутии (9 720 къса) цигари и 720 бутилки (144 литра) алкохол от известни марки, всички облепени с годен български акцизен бандерол.

Съгласно снетите писмени пояснения на лидера откритите акцизни артикули са негови и са предопределени за женитба. За тях не са предоставени изискуемите документи според ЗАДС и на лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Акцизните произведения са конфискувани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР