При две проверки на товарни автомобили в района на Граничния

...
При две проверки на товарни автомобили в района на Граничния
Коментари Харесай

Митничари заловиха €300 000 на Дунав мост 2

При две инспекции на товарни коли в региона на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2 при Видин–Калафат бяха открити укрити общо 300 000 евро. Това оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 19 октомври митническите чиновници стопират за инспекция товарен автомобил, пътуващ по маршрут Белгия - Армения. При осъществена щателна митническа инспекция са открити укрити 150 000 евро в таблото на транспортното средство.

Откритата валута не е заявена от лидера – турски жител, за което му е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Валутния закон, прецизират от Агенцията.

В същия ден митническите чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика Лом “ правят инспекция на товарен автомобил с лидер - български жител, пътуващ от Полша за Турция. При осъществения надзор митническите инспектори откриват закачена на горното легло в кабината найлонова чанта със 150 000 евро, които лицето не е заявило.

От началото на септември до през днешния ден в общо 8 случая на този граничен пункт е арестувана недекларирана валута за над 745 000 евро и 15 000 паунда. Задържаната контрабанда валута е открита в седем от осемте случая в товарни коли с турска регистрация и ръководени от турски жители.

Валутата е била укрита в градивни кухини на транспортното средство, в арматурното табло и в багажа и облеклата на водачите.

На водачите са наложени наказания според Валутния закон и са формирани актове за определяне на административно нарушаване, прецизират от Агенция „ Митници “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР