При два хипопотама в зоопарха в Антверпен е открит коронавирус,

...
При два хипопотама в зоопарха в Антверпен е открит коронавирус,
Коментари Харесай

Два хипопотама в Белгия се заразиха с коронавирус

При два хипопотама в зоопарха в Антверпен е открит ковид, заяви вестник „ Het Nieuwsblad “. Миналата година всички бозайници в зоопарка в Антверпен бяха изследвани за ковид и в зоопарка не беше открит COVID-19. Сега се появи първи случай, по-специално при хипопотамите ", сподели ветеринарният доктор Франсис. У двете животни – Иман и Хермиен, се появила хрема и резултатите от проучвания секрет посочили съществуването на зараза.

" Резултатът беше негативен, само че поради актуалните събития започнах спомагателна стъпка, с цел да проучвам пробите и за COVID-19, като получих този резултат. Доколкото ми е известно, това е първият случай с този тип. В международен мащаб този вирус е регистриран най-вече при човекоподобни маймуни и котки ", добави той.
Многохиляден митинг във Виена против наложителната имунизация (ВИДЕО)
Над 40 000 души излязоха през днешния ден на митинги по улиците на Виена, несъгласни ограничаващите ограничения и със наложителната имунизация против к...

Според управата на зоологическата градина помещението на хипопотамите е била неотложно затворено за гости, а гледачите са изследвани и са доли негативни резултати. Мерките за сигурност също са затегнати. Освен че носят защитни маски и дезинфекцират обувките си, чиновниците към този момент носят и защитни очила при контакт с животните, заобикалят контакт с други гледачи и животни и всеки ден си вършат бърз тест. Докато хипопотамите не получат негативен тест, постройката ще остане затворена за гости.

Според ветеринарите, Имани и Хермиен към този момент се усещат добре. Причината за инфекцията не е ясна: никой от гледачите в последно време не е показал признаци на COVID-19 и в този момент е невероятно да се дефинира дали в някакъв миг не са предали вируса безсимптомно.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР