При достигане на над 300 заразени на 100 000 в

...
При достигане на над 300 заразени на 100 000 в
Коментари Харесай

Кунчев алармира при колко заразени веднага ще се наложат мер...

" При постигане на над 300 инфектирани на 100 000 в градовете ще се наложат ограничения за цялата страна, като незабавно би трябвало да бъдат отпуснати помощи за бизнесите ". За това сигнализира основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в студиото на " Здравей, България ".

" Имаме две оръжия против COVID-19 – имунизацията и спазването на ограниченията. Ако не можем да достигнем мечтаното равнище на имунизация, остава всеки от нас да съблюдава личното си здраве ", акцентира той.

По думите му обстановката във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна.

" Това беше повода през днешния ден да организираме Оперативен щаб в Търново, на който допускам ще участват сътрудниците от другите две области. От тях чакам разбор на обстановката и приложения за дейности. Трябва да се съблюдават към този момент разпоредите ограничения. Имаше предложение да се създадат отстъпки в обслужването на междуградските рейсовете, тъй че това да разреши понижаване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск даже да носиш маска ", посочи Кунчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР