При доход от 1250 евро или по-малко в Германия човек

...
При доход от 1250 евро или по-малко в Германия човек
Коментари Харесай

В Германия: При 1250 евро на месец вече си застрашен от бедност

При приход от 1250 евро или по-малко в Германия човек към този момент е считан за заплашен от беднотия. Какво тъкмо значи това? На какви ограничения са подложени хората с подобен приход? И какъв брой са застрашените от беднотия в България? Разказва " ".

През 2022 година към 17.3 милиона поданици на Германия са били застрашени от беднотия или от обществена изолираност - т.е. всеки пети в страната или 20.9%. Това излиза наяве от данните на федералната Статистическа работа. В съпоставяне с миналата 2021 няма съвсем никаква смяна - тогава попадащите в тази категория са били 21%.

Експертите на Статистическата работа са употребявали данните от първите резултати на изследването за приходите и изискванията на живот в Европейски Съюз (EU-SILC).

В Европейски Съюз човек е считан за заплашен от беднотия или обществена изолираност, в случай че дава отговор на някои от тези три условия: в случай че приходите му са под границата на бедността, в случай че семейството е наранено от обилни материални и обществени ограничения, или в случай че живее в домакинство с доста ниска трудова претовареност.

Кога си заплашен от беднотия?

Някои от засегнатите може да дават отговор единствено на едно изискване, други на две или даже и на трите, споделят от Федералната статистическа работа.

За заплашен от беднотия е считан този, който печели по-малко от 60% от междинния приход за страната. В Германия през 2022 тази стойност за човек в независимо домакинство бе да вземем за пример 1250 евро нето месечно. При двама възрастни с две деца - 2625 евро нето на месец.

През 2022 година в Германия 12.2 милиона души са били застрашени от беднотия - 14.7% или всеки седми гражданин на страната.

Който пък печели по-малко от 40% от междинния приход за страната, към този момент публично е считан за безпаричен.

Кой е заставен да се лимитира?

Същевременно 5.1 милиона души в страната са били наранени от мощни материални и обществени ограничавания - 6.1% от жителите на Германия. А това значи, изискванията им на живот са били мощно лимитирани поради дефицит на финансови средства.

Така да вземем за пример тези хора не са можели да заплащат наема си, да изплащат задълженията си, да си разрешат едноседмична отмора, да сменят старите си мебели или един път в месеца да посетят заведение с другари или със фамилията си.

Що се отнася до третото изискване: към 9.7% от популацията в Германия на възраст под 65 години през 2022 са живели в домакинство с доста ниска трудова претовареност. А това значи, че членовете му са работили прекомерно малко или въобще не са били интегрирани на трудовия пазар.

Как е в другите страни?

Към момента цялостно европейско съпоставяне не е допустимо - заради липса на данните от всички страни, написа в прессъобщението на федералната Статистическа работа.

Засега едвам половината от страните са разгласили своите резултати. Според предоставените за 2022 данни, във Финландия живеят минимум хора, застрашени от беднотия или обществена изолираност - 16.3%. А висок е делът на засегнатите в - 32.2%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР