При добра журналистическа заплата от 1500-1800 лева, те взимат 10

...
При добра журналистическа заплата от 1500-1800 лева, те взимат 10
Коментари Харесай

Глашатаите на кукловодите лапат нечувани заплати! Вижте срещу колко се разписва Мадам Тунинг, Ани Цолова, Хекимян и още...


При добра журналистическа заплата от 1500-1800 лв., те взимат 10 пъти повече. Отделно от тези хонорари са други екстри като безвъзмездни гримьори и фризьори, дрешник, предложения за събития и безвъзмездни билети. Една от рекордьорките в сектора е Люба Кулезич. Застаряващата журналистка, която в последните години стана известна основно с осъществяването на поръчки от банкера-беглец Цветан Василев, е прибирала от кабеларката БиТ по към 17 000 лв. на месец. Мадам Лифтинг е имала контракт с продуцентска компания и парите минавали оттова. Водещата е взимала съвсем всички пари за себе си, тъй като предаването и на процедура е нямало разноски. То се е снимало в студио на малкия екран, с екип от малкия екран и единственото, за което Кулезич е плащала от този бюджет, е било заплатата на редактор и помощник, като това перо надали е надхвърляло 2500-3000 лв.. Гастролът на Кулезич докара и рекордни загуби на братя Вълневи, които се чудеха, по какъв начин да се отърват от губещото дружество и да се концентрират върху печелившия си бизнес в Съединени американски щати. Мадам Лифтинг има опит в облажването около претенцията си, че прави " същинска публицистика ". Гастролът й в ТВ7 ще се запомни с месечен бюджет за предаването й от 40 000 лв. и голям брой пластични интервенции.

Доскорошният програмен шеф на БиТ Сашо Диков също не останал по-назад от своята колежка, с която някога(уж) бяха във война . Обслужването на олигархичните ползи ги събра в същата кабеларка, където Стажанта калкулирал през комплицирани схеми по близо 15 бона на месец. Източването на малкия екран пък траяло с назначение на един куп негови протежета на положителни заплати. Иначе Сашо обича да сиромахомилства. Облича се непретенциозно, кара остарели коли, върви несретник. Нищо общо със стандарта, който могат да ти дадат едни 15 бона на месец. Пенсионираната звезда от CNN Ралица Василева също не си е поплювала. От БиТ Ралица е изкарвала по над 10 000 $ на месец, плюс с кола и наем на къща. Василева изглеждаше остаряла и изтощена в чикагското студио на малкия екран и мнозина се питаха, какво прави в кабеларката, откакто е работила за международния медиен колос. Отговорът е елементарен – парите. Последната година Василева ще бъде запомнена с услугите си към Цветан Василев и поръчковите изявленията си по проблема " Магнитски ", които обслужваха напълно беглеца от правораздаването. Сред другите рекордьори по заплата е някогашната водеща на утринния блок на Нова телевизия - Анна Цолова. Въпреки че от лятото не е на екран, към сметката й всеки месец отлитат по 12 000 лв..

Ръководството на Нова, което не може да откри работа на Цолова, очевидно е решило да я държи на добра хранилка. Какво ли ще стане, в случай че новият притежател на малкия екран - чешкият милиардер Келнер разбере, по какъв начин се харчат парите в новата му облага? Между 10 и 12 000 лв. взима и Антон Хекимян, който задава всяка заран въпроси на политиците в БТВ. Темата за неговата заплата бе повдигната от премиера Бойко Борисов, който с право означи, че Хекимян взима двойно повече от него, а отговорностите на един министър-председател са много по-отговорни. При тази вметка Хекимян замълча гузно и има за какво. Продуцентите на утринните блокове, които остават скрити за публиката, само че са в ухото на водещите, също взимат колосални заплати.

В този кръг интензивно взе участие продуцентът от БТВ Асен Иванов. Източници от банкрутиралата телевизия настояват, че директният му началник Венелин Петков е бил твърдо срещу неговото предопределение, само че той е бил парашутиран с мощна защита от Белград. Там се укрива банкерът-беглец Цветан Василев, от който Иванов получавал директни инструкции. Това изяснява и за какво в последните месеци публицистичната политика на тогавашния ефирен колос изцяло съответствува с “опорните точки” на подсъдимия Василев.

В пропадналата до равнището на поръчкова кабеларка БТВ, всекидневно дефилират “говорители” на фараона Василев и на провалени политици, обслужващи ползите на неколцина олигарси, които са обект на правосъдни каузи.

Други " почтени журналистки " Полина Паунова от " Медиапул " и Силвия Великова от БНР също обичат финикийските знаци. Паунова работи на три места. За уеб страницата си, за Дойче веле и за кабеларката БиТ, известна като (Б)анкера (И)ма(Т)елевизия. И на трите места е на заплата и възнаграждения и по този начин си докарва по няколко хилядарки месечно. Великова също е с обсег. Освен в БНР, тя също се изявява в малкия екран. А настрана от това взе участие като преподавател на семинари на грантови НПО-та, получава и възнаграждения по европейски стратегии, които се излъчват по радиото. Така Великова заработва много над междинната заплата за публицист у нас. Това обаче не стига. Тя е уредила на хранилка и брачна половинка си, който работи хем в БНР, хем в Българска национална телевизия. Това са лицата на самостоятелната българска публицистика. Шепа алчни гастрольори, които за пари, доста пари, но в действителност доста пари, са подготвени да оплюят всеки, който кукловодите посочат.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР