При даване на така наречената Зелена карта вече ще бъдат

...
При даване на така наречената Зелена карта вече ще бъдат
Коментари Харесай

Нови правила за Зелена карта: Само за женени двойки!

При предоставяне на по този начин наречената Зелена карта към този момент ще бъдат дисквалифицирани случаите, при които аплайват неженени двойки, излиза наяве от известие на посолството на Съединени американски щати в България.

На 25 септември Държавният департамент разгласи публично изданието на Програмата за нашарване на имигрантския поток за 2020 година

В известието се прецизира какви са измененията:

Електронната система на програмата (E-DV) ще бъде отворена за регистрации от 12 ч. на обед, Източно общоприетоо лятно време, на 3 октомври 2018 година до 12 ч. на обед, Източно общоприетоо време, до 6 ноември 2018 година Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес dvlottery.state.gov през интервала за регистрация. Програмата DV-2020 ще се организира напълно по електронен път и поръчки за присъединяване, изпратени по пощата, няма да се одобряват.

Има смяна в общите правила за присъединяване в DV-2020. Освен досегашната дисквалификация на молби, в които не са включени съпруг/съпруга или дете, към този момент ще бъдат дисквалифицирани и случаи, при които в поръчката за присъединяване са включени лица, които не са съпруг/съпруга или дете с право на присъединяване на главния претендент. (Това е извънредно значимо за фамилиите в България, които живеят дружно без публично подписан брак).

Законът позволява единствено един електронен формуляр за всеки участник за всеки регистрационен интервал. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче брачен партньор и брачна половинка да подадат по един обособен формуляр, като включат в него своя сватбен сътрудник, в случай че и двамата дават отговор на условията.

Няма такса или изискуема сума за попълване на електронния регистрационен формуляр за присъединяване в програмата. Участниците ще получат формален номер за удостоверение на регистрацията си. Изключително значимо е да запазят този номер до 30 септември 2020 година Единствено посредством него участниците ще могат да ревизират дали са изтеглени в програмата DV-2020. Всички участници, в това число тези, които не са определени, ще могат да ревизират статуса на поръчката си за присъединяване посредством функционалността Entrant Status Check на уеб страницата на програмата dvlottery.state.gov след 7 май 2019 година Изтеглените участници, които отговорят на напътствията, предоставени им на страницата за инспекция Entrant Status Check, ще получат информация за плануваното изявление за имигрантска виза също посредством Entrant Status Check. Данните за DV-2020 ще бъдат налични посредством Entrant Status Check най-малко до 30 септември 2020 година Държавният департамент няма да изпраща уведомления до изтеглените за резултата от присъединяване им или писма с датата им за изявление по електронната или елементарната поща.

Всеки адресат на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за Зелена карта) или му се дава обещание Зелена карта, може да е сигурен, че известието е подвеждащо и лъжливо. Освен това не се прави заплащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото належащо заплащане е самата такса за виза, която се заплаща в Посолството на Съединени американски щати.

Инструкциите за
лотарията за зелена карта са оповестени на британски и на български в уеб страницата на посолството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР