При бойкот от страна на политически представители на ГЕРБ и

...
При бойкот от страна на политически представители на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Румен Радев: В България се говори много, но се прави малко за борбата с корупцията

При протест от страна на политически представители на ГЕРБ и изпълнителната власт, президентът Румен Радев откри интернационална коференция за противопоставяне на корупцията. " В България се приказва доста, само че малко се прави. Напоследък дори още по-малко се приказва. Вниманието е ориентирано в полето на външната политика - Западни Балкани, европейско председателство, Русия. А всички знаем, че за корупцията няма почивен ден. ", разяснява Радев.

Президентът не пропусна да обори тезата на представители на ръководещите, които считат, че корупцията е " усещане ". 

" Няма да диспутирам дали тя е действително събитие или усещане. Безспорно е ясно, че нанася големи вреди на обществото. Тя овладява съществени лостове на държавното ръководство в трите типа управляващи. Краде от нацията, генерира беднотия и престъпност. Ерозира страната, отблъсква вложителите, попречва развиването на стопанската система. ", разказа Радев.

Международната конференция е първата, която ще проучва корупционните практики и противодействието им, зарече се президентът. На нея вземат участие лектори от други страни, ръководители на български институции, измежду които и шефът на КОНПИ Пламен Георгиев и Атанас Темелков, ръководител на новата организация " Електронно ръководство ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР