При банкиране по интернет да се внимава при избора на

...
При банкиране по интернет да се внимава при избора на
Коментари Харесай

БНБ с важно предупреждение към всички, които ползват онлайн банкиране

При банкиране по интернет да се внимава при избора на услуги, приканват от Българската национална банка. Един от главните препоръки е да бъдат добре сравнявани всички такси за съответния артикул.

От Централната банка поучават да избираме снабдители, които подсигуряват сигурността на персоналните ни данни, а персоналните ни сметки за потреблението на продуктите да са предпазени с пин-кодове, постоянни актуализации и антивирусни артикули. Проверете дали услугите дават отговор на вашите финансови потребности и благоприятни условия.

И различен основен съвет, даван от Централната банка: На страницата на Българска народна банка могат да бъдат открити материали за другите типове банкови артикули като депозит и заем, както и правата и отговорностите, произлизащи от тяхното прилагане. Централната банка предлага и съществени препоръки по какъв начин да се отбраните при избор на услуги за онлайн или мобилно банкиране.

Също по този начин има лист с контакти на банковите институции, към които може да се обърнем при положение, че желаеме да подадем тъжба.

Българска народна банка отбелязва, че по отношение на възходящата известност и зачестилите изявления, свързани с виртуални валути като биткойн (Bitcoin), Европейският банков орган издаде предизвестие за вероятните опасности при пазаруване, държане или търгуване с виртуални валути. С текста на предизвестието може да се запознаете тук.

Българската национална банка се причислява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи по отношение на увеличаващия се брой консуматори, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други демонстрират рискова неустойчивост на цената си и ясни признаци на ценови балон.
Потребителите, които купуват виртуални валути, би трябвало да са наясно, че има висок риск и че могат да изгубят огромни суми или даже всичките си пари, които са вложили. С цялостния текст на прессъобщението потребителите могат да се срещнат тук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР