При атаката на пазара са загинали минимум 18 души, сн.

...
При атаката на пазара са загинали минимум 18 души, сн.
Коментари Харесай

Кървав атентат на пазар и атака в училище взеха жертви в Афганистан


При офанзивата на пазара са починали най-малко 18 души, сн. ЕПА/БГНЕС

Поне 18 жертви взе гибелен атентат на пазар в Афганистан в неделя, където по-рано денем бе осъществено и нахлуване над учебно заведение, при което бяха обезглавени трима чиновници на школото, а то беше опожарено, предадоха международните организации.

При атентата на пазар в източния афганистански град Джалалабад, столица на провинция Нангархар, бяха ранени и над 20 души.

Някои от жертвите са от сикхското малцинство, уточни представителят на губернатора на провинцията Атаулах Хугияни. Той посочи, че доста дюкяни на пазара горят.

Първите фрагменти по малкия екран показват доста пожари, горящи коли и стълбове гъст пушек над сергиите на пазара, намиращ се покрай едно от огромните кръстовища в Джалалабад.

Афганистанският президент Ашраф Гани по-рано през днешния ден посети града, с цел да разгласи началото на няколко строителни плана и да се срещне с представители на локалната власт, означават Агенция Франс Прес и ДПА

По-рано денем в същата провинция въоръжени мъже нападнаха мъжко учебно заведение и го опожариха. Трима чиновници в образователното заведение са били обезглавени, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

В резултат на пожара изцяло са изгорели административните офиси на учебното заведение и учебната библиотека.

Засега никой не е поел отговорност за офанзивата, само че тя идва броени дни след предизвестията на Ислямска страна, че ще нападна учебни заведения в провинция Нангархар, намираща се в Източен Афганистан, на границата с Пакистан. Там ислямистите са открили своя главен бастион в Афганистан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР