При атаката бяха убити двама френски надзиратели, а трима -

...
При атаката бяха убити двама френски надзиратели, а трима -
Коментари Харесай

Издирват Мухата във Франция след кървавата атака на затворническия бус

При офанзивата бяха убити двама френски надзиратели, а трима - тежко ранени. Двама от потърпевшите чиновници са в изключително сериозно положение. Беглецът Мохамед Амра е 30-годишен от Северна Франция, заяви парижката прокуратура. Полицейски източници настояват, че той е забъркан в трафик на опиати, написа Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманeн заяви, че Франция употребява невиждани запаси за залавянето на въоръжената тайфа, в това число помощ от непознати страни. 450 служители на реда са изпратени в департамент Йор, където бе осъществено нападението.

" Инвестираме обилни запаси, реализираме огромен прогрес ", сподели той пред радио Ер Те Ел.

В цяла Франция хиляди надзиратели проведоха алегорично 24-часово затваряне на пандизите и резервираха минута безмълвие в памет на убитите си сътрудници.

Снимка: AP Photo/Laurent Cirpiani/БТА

Загиналите са Арно Гарсия, на 34 години, чиято брачна половинка чака дете, и 52-годишният Фабрис Моело, татко на близнаци, които на 16 май навършват 21 години, оповестява CNEWS.

Техните сътрудници от пандиза Корбас край Лион излязоха на митинг пред постройката и възпламениха палета по време на демонстрацията.

Десни политици обявиха, че дързостта, с която е осъществено нападението, демонстрира, че центристкото държавно управление е изгубило надзор над престъпността, обвързвана с наркотрафик и съпоставиха Франция с страни, които от дълго време се славят с непрестанно принуждение от страна на банди.

Снимка: AP Photo/Laurent Cirpiani/БТА

Прозвучаха и политически упреци. " Ние сме напът да се мексиканизираме ", сподели в радиоинтервю Брюно Ретeльо, водач на главната дясноцентристка опозиционна партия във френския сенат. " Затворите са (пробити като) решето. Дилърите ръководят бизнеса си с трафик на опиати от пандиза ", уточни той.

Крайнодесният политик Марион Марешал разгласява видеоклип в обществената мрежа " Екс ", в който се изрече в поддръжка на надзирателите, излезли пред пред пандиза в Бордо.

" Имаме усещането, че се намираме в страна от третия свят ", сподели тя, откакто един от надзирателите попита по какъв начин е допустимо такова грубо нахлуване да се случи във Франция.

Снимка: AP Photo/Laurent Cirpiani/БТА

Парижката прокуратура от своя страна заяви, че на 10 май съдът в Йор е осъдил беглеца Амра за кражба с щурм и по-късно той е бил арестуван в пандиза " Вал дьо Рей ". Освен това прокуратурата в Марсилия му е повдигнала и обвиняване за похищение, довело до гибел, оповестиха от обвиняването.

Вчерашното нахлуване беше осъществено в деня, в който Сенатът на Франция разгласява значим отчет за трафика на опиати, в който предизвестява, че страната е изправена пред " сериозна точка ", обвързвана с възходящото принуждение.

В отчета се предлага основаването на френска версия на американската Агенция за битка с опиатите, която да се бори с наркотрафика в страната, достигащ годишен оборот от 3,5 милиарда евро (3,8 милиарда долара).

Снимка: АП/ Daniel Cole/БТА

Затворникът е бил транспортиран сред градовете Руан и Еврьо в Нормандия, когато е избухнала престрелка. Атаката е осъществена към 09:00 ч. (10:00 ч. българско време) на пункт за заплащане на пътни такси в Инкарвил в северния френски департамент Йор в Нормандия. В обществените мрежи бяха пуликувани фотоси на минимум двама мъже с маски и автоматизирани оръжия покрай пламнал джип. Изглежда, че автомобилът с двойно предаване се е врязал в предната част на затворническия микробус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР