При ангажиране на България с военни действия срещу Русия може

...
При ангажиране на България с военни действия срещу Русия може
Коментари Харесай

Еленко Божков: Няма друг скоростен вариант за газови доставки, ако Русия ни врътне крачето

" При ангажиране на България с военни дейности против Русия може да се чакат спирания на доставките на газ от Русия. Вариант Б за газови доставки в кратковременен проект няма по какъв начин да се откри . ". Това съобщи пред БНР енергийният специалист Еленко Божков.

Той е безапелационен, че приказките по какъв начин с електрическа сила ще компенсираме топлинната сила са невъзможни.

По думите на члена на Стратегическия съвет при президента Румен Радев - Еленко Божков, " би трябвало да се попълня държавният запас със наличие на сяра 1% и огромните топлофикации да се приготвят с мазут, ако се наложи ".

Той е черноглед за измененията в Закона за енергетиката, които ще влязат на следващия ден за второ четене в Народното събрание и с които се цели понижаване числеността на КЕВР.

" Не мога да намеря съображение за това фрапантно понижаване на членовете на КЕВР. Трябва да имаме профилиране на членовете, с цел да има по-голяма професионална подготвеност. С намаляването на броя им се лимитира това нещо. Това е непремерен и недобър ход. Колкото по-малък е съставът, толкоз повече ще се ускоряват подозренията за независимостта на Комисията ", изясни Божков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР