При Анди Мъри нещата се получават по трудния начин от

...
При Анди Мъри нещата се получават по трудния начин от
Коментари Харесай

Най-после без драми: Анди Мъри за пръв път спечели в два сета от началото на 2023-та!

При Анди Мъри нещата се получават по сложния метод от началото на сезона, като той нямаше нито една победа в поредни сетове през 2023-та. Бившият номер едно непрестанно се вкарваше в трагични конфликти, само че можеше да разчита на несломимия си темперамент, с чиято помощ реализира голям брой паметни обрати в последните седмици.

Тази вечер пък най-сетне британецът реализира своя първи безапелационен триумф за годината, откакто надделя " щастливия губещ " Раду Албот с 6:4 6:3. По проект, то трикратният първенец от Шлема трябваше да срещне Пабло Кареньо Буста, единствено че испанецът се отхвърли от конкуренцията и мястото му беше заето от Албот, който оказа известна опозиция, само че до изненада не се стигне и ни следва в 1/16-финалите да се насладим на завладяващ английски конфликт сред Мъри и младока Джак Дрейпър.

Срещата мина под знака на маратонските разигравания, в които молдовецът се усещаше чудесно, единствено че сър Анди имаше преимуществото да печели надалеч повече лесни точки благодарение на своя сервис. 109-ият в света се бореше с всички сили и на няколко пъти измъкваше подаването си, само че не устоя на натиска в края на сета и някогашният номер едно осъществя съдбоносен пробив в десетия гейм, с който се приближи оптимално покрай място в идващия кръг.

Вторият сет се разви по изцяло същия сюжет, като този път любимецът осъществя брейк за преднина от 3:2 и оттова насетне беше безукорен на личен начален удар, което му разреши най-накрая да запише относително безапелационна победа от старта на новия тенис сезон.

Straight sets
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР