При анализите на яйца и продукти от тях досега не

...
При анализите на яйца и продукти от тях досега не
Коментари Харесай

Досега яйцата не били проверявани за фипронил, защото е забранен за употреба

При анализите на яйца и артикули от тях до момента не е проверявано за съществуването на фипронил, тъй като неговата приложимост е неразрешена. Това се разбра от думите на земеделския министър Румен Порожанов в утринния блок на БиТиВи. Той уточни, че откакто се разбра за замърсяването, засечено в Белгия и Холандия, това към този момент не е по този начин.

Земеделският министър посочи, че препаратът е неразрешен за приложимост на местата, където се отглеждат продуктивни животни, само че това не е по този начин, в случай че се отглеждат гълъби, да вземем за пример.

Проверките за фипронил както във фермите, по този начин и в комерсиалната мрежа ще продължат интензивно до края на годината, уточни още земеделският министър.

Животните от фермата, на територията на която бе намерено замърсяване с фипронил, както и спрените от продажба яйца ще бъдат унищожени.

В околните дни на уеб страницата на Министерството на земеделието се чака да бъде оповестена информация за взетите ограничения до момента по проблема с фипронила и разяснителна информация за потребителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР