При анализ на данни от позитивни ковид-пациенти през януари в

...
При анализ на данни от позитивни ковид-пациенти през януари в
Коментари Харесай

Британският щам на коронавируса вече и в Северна Македония

При разбор на данни от положителни ковид-пациенти през януари в частна лаборатория за генетика в клиниката "Жан Митрев " в Скопие е засечена разновидност на английския вид на ковид, осведомиха от министерството на опазването на здравето, оповестява македонският "Независен весник ". Става въпрос за 46- годишен мъж, който към този момент е излекуван. В базата данни на Института за публично здраве пациентът се води за излекуван от 22 януари 2021 година, написа изданието.
Вестник "Нова Македония " оповестява, че над 20 лекари и медицински чиновници в Клиниката по нефрология в Скопие са положителни на ковид. От общо 25 лекари девет са положителни, вирусът е доказан също в осем медицински сестри, един лаборант, един психолог и директорката на клиниката, предава Българска телеграфна агенция.
"Нова Македония " оповестява, че по последни данни на Института за публично здраве при направени 2236 теста в страната са регистрирани 394 нови случаи на Ковид-19. Регистрирани са 387 оздравели пациенти и са умряли девет души. Общо от началото на епидемията в страната са умряли 2821 души, а броят на дейните случаи сега е 8726.
Александър Николовски, заместник-председател на ВМРО-ДПМНЕ и народен представител в Народното събрание, съобщи нощес по телевизия Алфа, че това, което се случва с имунизациите в страната е резултат от неспособността на Зоран Заев и властта. Николовски сподели, че хората продават жилища и къщи, с цел да се лекуват частно, опазването на здравето е в безпорядък, а хората умират поради неспособността на Зоран Заев да достави ваксини за народа. Сърбия в този миг е втора в Европа и седма в света по брой на имунизираните, а Македония е последна, тъй като въобще не е почнала с имунизациите, споделил Николоски.
Николоски декларирал също пред телевизия Алфа, че от идната седмица ще започва самодейност на ВМРО-ДПМНЕ за събиране на подписи на жители за отменяне на "вредния закон за преброяването ". Той споделил, че чака да се подпишат 100 000 гражадни, а да може да се работи в посока унищожаване на този закон, написа скопският вестник "Вечер ". Николоски изтъкнал, че властта ще си отиде, въпросът е единствено по кое време и по какъв метод това ще се случи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР