При акции на полицията в община Вълчедръм по подадени сигнали

...
При акции на полицията в община Вълчедръм по подадени сигнали
Коментари Харесай

Спипаха двама бракониери с незаконни дърва за ден в Монтанско

При акции на полицията в община Вълчедръм по подадени сигнали през вчерашния ден са открити двама мъже, които са превозвали с каруци прясно отрязани дърва без документи, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
В гора в землището на село Ботево е открит 24-годишен гражданин на прилежащото село Разград, превозвал дървени трупи от акация, без да са маркирани с горска марка и да имат превозен билет. На нарушителя е формиран акт, а дървата са предадени с протокол.
В землището на село Ботево е открит и различен мъж, на 27 години, от село Разград, който също превозвал акация без да има документи за генезис на дървата или да са маркирани. Съставен е акт. По двата случая са формирани следствия по член 235 от Наказателния кодекс.
С началото на отоплителния сезон в края на предходната година случаите на открити бракониери в горите, които добиват нелегално дърва или транспортират дърва без документи за генезис, зачестиха. Почти всеки ден полицията открива в частни дворове да се съхраняват нелегално добити дърва, които не са маркирани с горска марка и нямат документи за генезис. Понякога в полицейския бюлетин има разказани по седем-осем случая.
От полицейската дирекция в Монтана оповестиха, че в района има голям брой конфискувани моторни триони и брадви, каруци и камиони за транспорт на нелегално добити дърва, формирани са голям брой актове на извършители, заведени са правосъдни каузи и има неоправдателни присъди, само че все пак противозаконната сеч не стопира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР