При 7 проби от няколко области в България е установен

...
При 7 проби от няколко области в България е установен
Коментари Харесай

ОБЗОР: Новият вариант на Омикрон е тук, Пловдив може да се разрасне с териториите на Марица и Родопи

При 7 проби от няколко области в България е открит новият подвариант ВА.2 на Омикрон. Това демонстрират последните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

895 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за миналото денонощие. В болница се лекуват 45 пациенти, а на домашно лекуване са 899.

След ваканцията, по какъв начин ще учат учениците вижте тук:

Законопроект за присъединението на околните села от общините Родопи и Марица към Пловдив ще внесат до лятото депутатите от ГЕРБ Пловдив, заяви националният представител Иван Тотев. По думите му, правенето на законопроекта няма да е комплицирано и ще са нужни промени единствено в един, два закона, защото ще се стъпи върху основите на към този момент извършения референдум по проблема.

Пловдив финшира 2021 година като историческа по най-вече издадени позволения за градеж. Зелена светлина за строителство са получили над 520 здания в региона, а единствено в община Пловдив се чака да стартира строителството на нови над 2600 жилища.

Нагла кражба е осъществена в денонощен магазин в Пловдив. Разпознавате ли апашите?

Управителят на компанията извършите на ст. „ Христо Ботев” Илиян Филипов съобщи, че в понеделник внася публично Акт 10 в Община Пловдив за прекъсването на строителните действия.

Жители от Родопската яка бяха спрени с бариери пред кариерата над село Белащица. Тя бяха тръгнали към мястото, с цел да отбележат края на концесията и изкопните действия, като желаеха да посадят люляци и други цветя в местността. Инициативата им обаче е била спряна от пуснати бариери от чиновници на кариерата, които не са ги позволили, защото пътят оттатък кариерата бил частна благосъстоятелност. Хората са желали да отидат и до параклиса „ Св. Спас”, до който се стига по въпросния път.

За януари и февруари общините, учебните заведения и читалищата ще бъдат обезщетени до 250 лева на мегаватчас. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев за проектите на държавното управление за подкрепяне общините, читалищата, учебните заведения и обществените домове поради високата цена на тока.

Гребната база ще светне с цялостен ремонт на алейните лампи и осветителни тела. Община Пловдив пусна социална поръчка за 180 000 лв. с Данък добавена стойност, която би трябвало да модернизира осветлението.

Деца, станали жертви на принуждение, преодоляват дружно травматичните си прекарвания със силата на изкуството.

Състоянието на една от главните входно-изходни артерии в Пловдив - Рогошко шосе е покъртително от години. Въпреки многократните обещания на градските управляващи, че той ще бъде ремонтиран, това към момента не се е случило.

Пътуващите от центъра на Пловдив през Сточна гара и ул. „ Найчо Цанов “ още веднъж могат за завиват по-лесно надясно към Асеновград при кръстовището до някогашната Мебелна къща.

Работата на светофарната секция със стрелка за десен завой е възобновена след замяна на кабелите за електрозахранване.

Бейби взрив в Пловдив. Коронавирус пандемията несъмнено не е отказала родителите да усилят фамилиите си. Напротив. За миналата година региона обърна кривата на раждаемостта.

7 следващи победи осъществя служителят на регион „ Централен “ Никола Ташев в предаването „ Последният печели “ по Българска национална телевизия. Младши специалист „ Архив “ в администрацията на най-големия пловдивски регион взе участие в телевизионната игра през януари.

Старите пловдивски дилъри Тодор Рудов и Данаил Николов по прякор Лебеда са били арестувани при акция на пловдивската полиция. При обиска на Рудов е открит амфетамин, а Лебеда е държал няколко грама марихуана.

Арестуваха наркопласьор и негов клиент по време на акция в Пловдив. Във вторник, директно след договорка с амфетамин, били задържани 60-годишен пласьор и негов 39-годишен клиент. При обиск у по-младия мъж, който е с криминалистична регистрация и осъждан, са открити близо 8 грама от опиата.

Арестуваха апаши, обрали рецепцията на хотел в центъра на Пловдив. Те са арестувани за по-малко от едно денонощие. Кражбата е осъществена в понеделник, като са отмъкнати 1500 лв. и таблет.

Пловдивчанин осъмна с десетки бележки с цветущи послания, облепени по целия му автомобил. За „ положително утро “ той получи благопожелание за рождения си ден, само че по доста ексцентричен метод.

Полицията наложи санкция на " състезателя ", който преди няколко дни бе сниман да дрифти на кръстовище на улица „ Елба” в квартал Столипиново. В клип, изпратен от засегнат четец на TrafficNews , се виждаше по какъв начин немско возило прави „ няколко кръга” в средата на кръстовището и откакто се подвига задоволително пушилка от гумите, водачът гордо се изнася.

Кой може да стопира на паркинг в пешеходната зона на Главната, кой със заповед на кмета бе неразрешен? От няколко години паркирането от западната страна на постройката ул. „ Стефан Стамболов” 1, бе неразрешено, както за кмета, по този начин и за всички служебни коли.

Зов за помощ. Близо 4 месеца след злополуката, която прекатурна живота на Ивайла Титова от пловдивското село Строево, 23-годишната жена съумя да се изправи. Тя прави сама и по няколко крачки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР