При 5 отделни проверки от началото на месеца досега варненските

...
При 5 отделни проверки от началото на месеца досега варненските
Коментари Харесай

Варненски митничари иззеха над 1500 литра нелегален алкохол

При 5 обособени инспекции от началото на месеца до момента варненските митничари са иззели 1590 литра незаконен наливен алкохол.

Той е открит в частни парцели и за него не са показани документи за начислен, гарантиран или заплатен данък, както изисква Законът за акцизите.

При една от инспекциите в шуменско село са открити 1102 литра етилов алкохол в пластмасови туби и бидони, само че притежателят на парцела е имал документи за заплатен данък единствено за 170 литра. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а останалите 932 литра алкохол са арестувани.



Още 588 литра незаконен алкохол, предопределен за продажба, е открит в два жилищни парцела във Варна и в дългополско село.

След получена оперативна информация за нерегламентирана продажба са открити и 60 литра незаконен алкохол в туби в село в област Добрич и 10 литра алкохол в пластмасови бутилки за продажба в шивашко ателие във Варна.



Взети са проби за лабораторен разбор от незаконния алкохол и за последните четири случая ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

От септември предходната година до момента при инспекции през сезона за варене на ракия митническите чиновници от бюрото във Варна са иззели над 4,7 тона незаконен алкохол.

Демонтирани са и 7 нерегистрирани уреди за преваряване на алкохол. От Митница Варна означават, че засиленият надзор е в отбрана и на потребителите, и на правилните дребни производители на ракия за персонално и фамилно ползване, изварявана в регистрирани дребни обекти.

Снимки: Търговско дружество Митница Варна



Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР