При 4.7 млрд. лв., отделени за здравеопазване, премиерът Бойко Борисов

...
При 4.7 млрд. лв., отделени за здравеопазване, премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

При 4.7 млрд. лв. за здраве Борисов не иска никакви забавени заплати

При 4.7 милиарда лева, отделени за опазване на здравето , министър председателят Бойко Борисов счита, че всички лекари и медицински сестри би трябвало да получават заплатите си в точния момент . Такъв коментар направи Борисов по време на визитата си в Университетската болница " Св. Георги " в Пловдив.

С думите си министър-председателят засяга въпросите в Ловеч и Враца.

Припомняме, след многоседмични митинги поради неполучени трудови хонорари с месеци наред, едвам откакто министър председателят Борисов разпореди персонално на здравния министър Кирил Ананиев бяха преведени суми от Министерство на здравеопазването към лечебните заведения. Вчера стана ясно, че на болничното заведение в Ловеч ще бъде провиснал безлихвен заем от Министерство на здравеопазването за изпращане на заплатите на медизинския личен състав. Въпреки уверенията на властта, медиците от болничното заведение стачкуваха за поредна седмица .

 Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите
Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Не може, грехота е при толкоз пари да има недоволни

В университетската болница в Пловдив министър председателят Борисов прегледа обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология.

С вложенията клиниката по нервни заболявания получава опция за бърза връзка със Спешното поделение, а обособените болнични структури ще работят по-ефективно. В 13-етажната постройка са сменени и всички асансьори . Голяма част от средствата, нужни за финансиране на цялата инвестиция, се обезпечават поетапно от личните доходи на лечебното заведение.
Министерството на здравеопазването е отпуснало 3 млн. лв. за ремонта на лечебното заведение и закупуване на техника в интервала 2015-2018 година

 Лекари в ловешката болница желаят с техния наем да се купят медикаменти
Лекари в ловешката болница желаят с техния наем да се купят медикаменти

Когато корабът потъна, господин министър, вие ни кажете какво да създадем - да работим или да се давим, разясняват медиците

Премиерът Борисов означи като добър образец университетската болница за метода, по който ръководи средствата си .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР