При 27,3% от товарните автомобили и 12,5% от автобусите в

...
При 27,3% от товарните автомобили и 12,5% от автобусите в
Коментари Харесай

ROADPOL: 27,3% от камионите и 12,5% от автобусите в Смолянско с нарушения

При 27,3% от товарните коли и 12,5% от рейсовете в Смолянско са открити нарушавания при инспекция от 10-ти до 16-ти май по линия на Европейската мрежа на службите „ Пътна полиция “ -  ROADPOL, оповестяват от полицията.  
Контролът бил извършен от екипи на „ Пътна полиция “ и  Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, като акцентът бил върху спазването на скоростните режими, недопускане на ръководство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози, прилагане на предпазни колани, доклади на тахографите, съблюдаване на часовете за отмора, техническа редовност, нередовни документи и нарушавания, свързани с ADR, наредбите на ЗДвП и КЗ.
По време на едноседмичната акция в област Смолян са тествани 333 товарни автомобила и са открити 91 нарушавания, което значи, че при 27,3% от тях са открити нередности.

Най-често – 30 случая са с превишена скорост. Седем водачи били без предпазни колани, на 8 водачи били нередовни документите, а при други 8 случая нередовни бил документите на камиона. Констатирани транспорти на неукрепен товар, техническа нередовност и нарушаване на габаритите.
Образувано е бързо произвеждане за ръководство на товарен автомобил в Златоград от 41-годишен плевенчанин след приложимост на алкохол с централизация 2.15 промила. 
Един лидер бил без уверение за психическа валидност, един - без обзор на тахографа. Двама са управлявали камиони с карта, издадена на различен.  

Значително по-малко нередности са открити при 48 рейса, като при тях са позволени 6 нарушавания (12,5% от проверените). Едно нарушаване е за превишена скорост, останалите са за нередовни документи на рейса и/или неговия лидер.
„ Основната причина за провеждането на  акцията за надзор на товарните коли и рейсовете бе основана на обстоятелството, че при пораждане на тежко пътно-транспортно произшествие с присъединяване на товарни коли и рейсове последствията и броят на починалите и ранените е доста по-голям спрямо други пътни произшествия. В календара на ROADPOL сходни интервенции се организират 4 пъти в годината. За 2021 година първата бе извършена в края на зимата – от 4 до 8 февруари. Предстоят още две аналогични интервенции, като едната е заложена в средата на лятото, а другата - при започване на есента “, прецизират от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР