При 23 души е установено наличие на менингокок при изследване

...
При 23 души е установено наличие на менингокок при изследване
Коментари Харесай

23 са вече заразените с менингит деца в София

При 23 души е открито съществуване на менингокок при проучване на контактните лица на инфектираните деца от Детска градина „ Вълшебство “ в София, извършено от НЦЗПБ.

Към момента на проучването те са без здравословни недоволства и клинична симптоматика. Насочени са за наблюдаване и осъществяване на антибиотична профилактика, оповестяват от СРЗИ.

Столичната РЗИ е взела всички противоепидемични ограничения, откакто са получили сигнал за умряло дете с евентуална инфекциозна патогенеза. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че умрялото 5-годишно дете е едно от инфектираните с менингит.

Веднага са подхванати дейности по пробонабиране и проучване на контактните деца, техните братя и сестри и личния състав на детското заведение.

Извършено е епидемиологично изследване и е разпоредена стерилизация на Детска градина „ Вълшебство “.

След приемането на първичните данни и оценка на риска, е издадена заповед от СРЗИ за затваряне на детската градина от 1 декември и за прекъсване на активността ѝ до второ разпореждане.

Към момента се чакат резултатите от пробонабиранията на всички деца и личния състав на детското заведение, както и окончателната хистология и патоанатомична диагноза на умрялото дете.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР