При 20% ученици със симптоми, сходни на Covid-19 или грип,

...
При 20% ученици със симптоми, сходни на Covid-19 или грип,
Коментари Харесай

Вълчев: При 20% ученици с респираторни симптоми ще се затваря цялото училище

При 20% възпитаници със признаци, сходни на Covid-19 или грип, ще се затваря цялото учебно заведение. Това съобщи пред министърът на образованието Красимир Вълчев.

По думите му сезонните грипове и коронавирусът ще доведат до усложняване на ситуацията и по тази причина е определено това предписание.

Той изясни, че логаритъмът е, в случай че се вземат решения за затваряне на учебно заведение, най-малките деца да са последни.

Засега маски в час не се плануват, а в двора на учебното заведение при разбъркване на паралелките, сподели още Вълчев.

„ Запазва се модела на не взаимоотношение на паралелките. Позитивното на този модел е, че не се изисква носенето на маски вътре в класната стая, по време на образователните занятия. Негативното е, че в случай че има едно инфектирано дете или преподавател се карантинира цялата паралелка. Общият брой ще намалее поради намаляването на периода на карантината от 14 на 10 дни, като към днешна дата имаме 8,5 на 1000 възпитаници и учители, които са карантинирани и не учат “, разяснява просветителния министър.

Той посочи, че при осъществяване на заниманията на открито децата няма да са с маски, а по-скоро, до момента в който чакат родителите си след часовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР