При 20% инфлация България няма как да влезе в Еврозоната.

...
При 20% инфлация България няма как да влезе в Еврозоната.
Коментари Харесай

Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

При 20% инфлация България няма по какъв начин да влезе в Еврозоната. Страната ни няма и народен проект за въвеждане на еврото. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с локалните структури на партията в Стара Загора. Борисов участва и на Регионална академия на младежката конструкция на партията в Старозагорски бани.

Кризата с шефа на Българската национална банка и това, че към този момент година и половина не могат да изберат нов шеф на тази институция способства още повече за тази рецесия, сподели Борисов.

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като " популистки ход ": " те би трябвало да вдигнат приходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, а те залагат да подвигат, където ще бъдат наранени доста хора - пенсии ", добави водачът на ГЕРБ. Според него по този метод ръководещите се готвят за нови избори.

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов бе безапелационен, че България ще отстоява позицията си, и " Ако Северна Македония извърши изискванията по Договора за добросъседство, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР